woensdag 19 juni 2024
spot_img

HYMN OF THE HIGHLANDSdoor het Highland Orchestra

Het idee voor Hymn of the Highlands kwam door het jubileumconcert van Excelsior Andijk. Voor dit concert had dirigent Nick Hoogland het stuk Windows of the World uitkozen. Dit bleek een te groot werk voor die avond en uiteindelijk heeft Excelsior alleen het eerste deel gespeeld. Omdat de muzikanten het zonde vonden om dit stuk al weer opzij te leggen, kwam het idee om het nog een keer op een concert voor liefhebbers van fanfaremuziek helemaal te spelen. Het is ook een muziekstuk wat vraagt om een uitgebreide bezetting en daarom weer Accordando en Excelsior samen als Highland Orchestra.

Naast Windows of the World van een Engelse componist, Peter Graham, is het tweede grote werk Hymn of the Highlands van Philp Sparke. Dit muziekstuk duurt ruim 20 minuten en laat alle facetten van een fanfareorkest zien. Het zijn 2 werken van het hoogste niveau dus een uitdaging voor het orkest.
Verder is het concert aangevuld met 6 andere werken die helemaal in het thema passen.
Als locatie voor het concert is gekozen voor de Hiëronymus Kerk in Wognum.
Een prachtige locatie voor een bijzonder concert wat tussen Andijk en Spierdijk in ligt. Voor iedereen goed bereikbaar.
Aanvang van het concert is 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.30 uur.
Toegangsprijs is laag gehouden zodat een ieder van deze mooie muziek kan genieten. In de voorverkoop € 5,- en vrijdag 14 juni bij de entree € 6,-. Voorverkoop gaat via de website van Excelsior Andijk: wwwexcelsior-andijk.nl.

Adres van het concert: Hiëronymus kerk, Kerkweg 1, Wognum

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen