donderdag 18 april 2024
spot_img

‘Ict vanaf morgen’ maakt kledingbank blij met laptop

De laptop van de kledingbank Medemblik was gecrasht en een nieuwe kopen liet de financiële situatie niet toe. Daarom werd contact gezocht met de Westfriese Uitdaging, die tussen het bedrijfsleven en verenigingen bemiddelt voor materiaal en kennis. Het Alkmaarse bedrijf ‘Ict vanaf morgen’ nam de deal aan en na enkele dagen konden voorzitter Jan van Vliet en Jan Mol van de kledingbank Medemblik de laptop in ontvangst nemen.

Een grote slagroomtaart
De kledingbank Medemblik kan met de nieuwe laptop weer data en informatie bewaren en lopende zaken en alle administratie overzichtelijk bijhouden. ‘Ict vanaf morgen’ kreeg als tegenprestatie een grote slagroomtaart. Een prachtige match, vond voorzitter Jan van Vliet van de kledingbank: “Zo zie je maar weer hoe organisaties en ondernemers op een geweldige manier elkaar kunnen vinden en helpen.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
“Deze deal past helemaal bij ons,’’ vertelde manager Kim Bakkum. “Ook binnen ons bedrijf staat de maatschappelijke dienstverlening centraal. We werken met jongeren die wat verder van de arbeidsmarkt staan. De opgeknapte pc’s en laptops worden vooral door het bedrijfsleven afgenomen en daarmee voldoen ze weer aan hun SROI (Social Return on Investment). En als professionals in de ict ondersteunen we bedrijven én particulieren met een uitgebreid scala aan ict-diensten van onderhoud en reparatie tot data wiping en webdesign.’’

Over de Westfriese Uitdaging
De Westfriese Uitdaging is een stichting die het bedrijfsleven koppelt aan maatschappelijke organisaties. Maatschappelijke organisaties zijn op zoek naar kennis of materialen en bedrijven willen graag maatschappelijk betrokken ondernemen. Dus in plaats van dat spullen worden weggegooid bij een verhuizing, worden verenigingen blij gemaakt. Of bijvoorbeeld in plaats van paintballen tijdens een teamuitje, gaat een bedrijf klussen bij een dierenopvang. Alles is met gesloten beurs. In de vijf jaar dat de Westfriese Uitdaging al bestaat, zijn er al bijna 700 succesvolle verbindingen gelegd tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dat vinden wij geweldig!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen