zaterdag 20 juli 2024
spot_img

IJs voor bewoners en zorgmedewerkers Sorghvliet

De actie van Ingrid die thuiszorgmedewerkster is, samen met Rosita van Westfriesijs vond plaats op maandag 27 juli om 15.00 uur. Aanleiding was de mooie warme dag en de wens om de bewoners en medewerkers een hart onder de riem te steken tijden de Corona crisis.

Even een praatje maken
IJs verkoelt en de gift creëert ook een leuk moment om even samen te zijn en een praatje te maken. Dit soort sociaal contact is hard nodig, want veel ouderen in Nederland voelen zich tijdens de zomermaanden extra eenzaam omdat familie en vrienden op vakantie zijn. Ook de Corona crisis en de bezoekverboden hebben er ingehakt bij deze bevolkingsgroep. In Nederland zijn 200.000 ouderen zelfs extreem eenzaam en dat betekent dat zij doorgaans slechts 1 persoon per maand spreken.

Een vanille ijsje voor mevrouw Koster en meneer Koster moet er nog even over nadenken. Foto’s aangeleverd.

Mondkapjes actie Ingrid en dochters
Het idee kwam van mijn dochters. Sinds 1 juni zijn we verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer. “Mam, waarom ga jij geen mondkapjes maken voor onze vrienden?”. Er werd gekozen voor een functioneel patroon met 2 elastieken. De orders stroomden binnen met als resultaat een mooi bedrag om de ijsactie te sponsoren. Dit samen met de mooie en gezellige ijscokar van Westfriesijs. Een geslaagde actie voor onze oudere bewoners en de zorgmedewerkers van Sorghvliet.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen