maandag 4 maart 2024
spot_img

IJsclub Andijk organiseert Tulpenwandeltocht

Piet de Vries vertelt enthousiast: “Helaas was het twee jaar lang niet mogelijk, wat bijzonder jammer was, maar nu mag het weer wél! De Tulpenwandeltocht 2022 kan doorgaan en de organisatie heeft er zin in. De wandeltocht wordt gehouden op 1 mei 2022.“

“We hebben een vernieuwde route, die dit jaar alleen door Andijk zal gaan. We slaan de naburige dorpen even over en gaan langs nog meer tulpenvelden dan voorheen. Er is dit jaar weer de mogelijkheid deel te nemen aan een 8,5 en een 15 kilometer route.”

Lange en kortere route
Piet vervolgt: “Op die manier kan iedereen meedoen, ook als de 15 kilometer misschien een beetje te veel gevraagd is. Deze route van 8,5 kilometer is ook geschikt voor rolstoelgebruikers en goed te doen met (jonge) kinderen die meelopen. Tijdens de pandemie hebben veel mensen het wandelen (her)ontdekt. Wandelen is leuk en gezond, voor jong en oud. Wandelen is helemaal niet oubollig, maar werkt juist verjongend. Redenen genoeg om mee te lopen!”

Deelname
Met alle zorgelijke ontwikkelingen in Oekraïne is besloten dat de opbrengst van de Tulpenwandeltocht 2022 zal worden gestort aan Giro 555. “Velen onder ons willen iets doen voor Oekraïne, maar hebben het gevoel vanuit hier (te) weinig te kunnen doen. Door mee te wandelen met deze Tulpenwandeltocht kunt u wél iets doen!” Piet vertelt: “Bij Giro 555 kunnen ze met onze financiële bijdrage zorgen, dat de juiste hulp op de juiste plek terecht komt. Het inschrijfgeld is € 5,00, maar een extra vrijwillige bijdrage mag uiteraard ook. Kinderen t/m 13 jaar betalen 3,00 euro. Leden van de IJsclub Andijk mogen ook rekenen op een korting op het inschrijfgeld van € 2,00 (Neemt u wel even uw Rode IJsclub Andijk seizoenskaart 2012 / 2022 mee?). De gehele opbrengst gaat naar Giro 555.”

Komt allen
“Om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij deze actie vragen wij u om al uw familie, vrienden, collega’s en bekenden te vragen mee te doen aan deze actie. Verwijs ze dan ook meteen naar de website van de Andijker, zodat ze alle informatie zelf kunnen lezen. Deel dit bericht ook gerust op uw eigen Sociale media als Facebook en Instagram, Twitter en zo meer! Iedereen kan meedoen!”

Over de route
Het start- en eindpunt zijn bij Zorgboerderij de Tulp, Kleingouw 151, 1619 CJ Andijk. Daar kunt u zich inschrijven. Beide routes worden met borden aangegeven. Parkeren is gratis en dat staat ook aangegeven. Vertrektijd Tulpenwandeltocht: de route van 15 km start tussen 9-11 uur, de mensen die de route van 8,5 km lopen kunnen starten tussen 10-11 uur.

Meer informatie
Loop mee, doe mee en steun actie 555 t.b.v. Slachtoffers in Oekraïne. Veel dank daarvoor IJsclub Andijk.

Heeft u toch nog vragen over de Tulpenwandeltocht, dan kunt u bellen met Piet de Vries op 0228- 59 15 56 of stuur een e-mail met uw vraag aan denieuwebakkerij@hotmail.com.

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen