donderdag 18 juli 2024
spot_img

IJsclub Andijk organiseert weer mooie Tulpenwandeltocht

Ook dit jaar hebben we voor alle leden, maar natuurlijk ook voor u allen, weer een prachtige Andijker Tulpenwandeltocht georganiseerd en wel op zondag 30 april. De afstanden van de Tulpenwandeltocht zijn 7,5 km en 15 km. De start voor beide afstanden is bij Zorgboerderij ‘De Tulp’, gelegen aan de Kleigouw No 151 te Andijk. U kunt starten vanaf 9.00 uur. Als u op zondag 30 april wilt meedoen, dan hoeft u niet van te voren in te schrijven. U kan gewoon op de wandeldag aanmelden bij de start.

Kosten wandeltocht
De kosten van deze Tulpenwandeltocht voor zowel de 7,5 Km als de 15 Km hetzelfde. Voor de jeugd t/m 12 jaar is het € 3,00 per persoon, boven de 12 jaar kost het € 6,00 per deelnemer. Als u lid bent van de IJsclub Andijk en u heeft uw lidmaatschap kaart 2022/2023 mee, dan betaalt u € 1,50 minder. Als u deze tulpenwandeltocht wilt lopen, maar u komt per auto dan kunt u deze nabij de start parkeren. Parkeren is gratis.

Opgelet: eigen risico
Voor alle deelnemers geldt: u wandelt geheel op eigen risico, dus houdt u aan alle verkeersregels die u op deze Tulpenwandeltocht tegen komt. Ook zijn er op deze wandeltocht weer enkele stops ingelast, waar dan ook een W.C aanwezig is.

Vernieuwde route
Wij, als IJsclub, hebben voor deze Tulpenwandeltocht weer een vernieuwde route uitgekozen, met naar wij hopen natuurlijk weer enkele tulpenvelden daarbij. Ook gaat deze Tulpenwandeltocht langs de mooiste plekjes van ons mooie dorp Andijk, waarbij wij ook de vergezichten van het prachtige IJsselmeer kunnen bewonderen. Tijdens deze tocht gaat u ook over het oudste stukje Andijk, wat altijd zeer bijzonder is. Verder gaat u langs het watergemaal wat voor de verkaveling, maar ook voor een gedeelte van West-Friesland zeer belangrijk is om ons hier droge voeten te late behouden. Ook wandelt u langs een monument waar op de dijk een bord is geplaatst dat aangeeft dat daar tijdens de tweede wereldoorlog een bommenwerper is neergestort. Tevens loopt u langs een stukje Proefpolder (1927) alwaar nu diversen vakantiehuisjes zijn gerealiseerd, maar waar in het verleden vele tuinders en ook een boerenbedrijf actief waren.

Loop mee
Kortom ook deze Tulpenwandeltocht heeft alles wat het wandelen zo leuk maakt. Het is niet alleen oh zo gezond, men leert ook nog iets over dit mooie dorp. Loopt u mee?

Nog vragen?
Wij hopen dan ook u op 30 april te mogen ontvangen om zo samen weer een leuke dag van te maken.
Heeft u voor deze Tulpenwandeltocht toch nog vragen, bel of mail naar P. de Vries tel 0228-591556 of mail naar
denieuwebakkerij@hotmail.com.
Namens de IJsclub Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen