donderdag 18 april 2024
spot_img

IJspret op de IJsbaan aan de Kleingouw

Wat hebben vele genoten van het schaatsten afgelopen week. Wie had gedacht dat de vrieskou met veel sneeuw ons landje toch wist te bereiken. Als u uw televisie aan deed dan ging het niet over covid maar hadden alle praatprogramma’s het alleen maar over het schaatsen en dan voornamelijk de Elfstedentocht.

Voor de eerste keer op de ijsbaan. Foto: Wilma en Rob Goudsblom
Kik baalt dat hij nog niet zo snel kan. Foto: Wilma Entius

Gelukkig waren de vrijwilligers van IJsclub Andijk ook attent en was kon op woensdag het sein op groen. Nadat de IJsbaan op diverse plekken gekeurd was en in orde werd bevonden werd alles uit de kast gehaald om die woendagmiddag de kinderen toe te laten.

Josephine en Emmelie Ruijs (aan de overkant van de baan) genieten op donderdagnamiddag. Ze wilden eigenlijk nooit meer stoppen, zelfs niet toen de zon al onder ging 🙂 Foto: Ramona Overmeer

Na enkele jaren werd er weer geschaatst op de Andijker IJsbaan. Wel moesten we ons houden aan de covidmaatregelen die wij hadden ontvangen van de gemeente Medemblik en K.N.S.B.. Gelukkig hebben alle schaatstliefhebbers zich daar prima aan gehouden en begrepen ze maatregelen, dank daarvoor.

Het was een mooi gezicht al die dagen. Een prachtige ijsvloer met een heuse sneeuwrand en dan de schaatsavonden met mooie verlichting en muziek erbij. Ondanks de frisse wind en temperaturen onder nul kwamen vele mensen naar de ijsbaan toe. Vele sterke verhalen over de winter van 1963 passeerden de revue. Wat kan een echte winter, waar de slee en de schaatsen van de zolder gehaald konden worden, de kinderen en de ouders veel plezier geven.
Het ledenaantal van IJsclub Andijk is weer gestegen en de vrijwilligers hebben genoten. Bent u nog geen lid maar wilt u dat nu nog worden geef u dan zo snel mogelijk op. Dat kan via de site maar ook bellen naar tel.nr. 59 15 56 is mogelijk. IJsclub Andijk.

Piere Derix met zijn dochter

 

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen