woensdag 24 juli 2024
spot_img

Ik krijg er zelf energie van

‘Honde loupies’ heet de nieuwe hondenuitlaatservice van Amanda Bos uit Grootebroek. “Het is iets waar ik energie van krijg. Het lopen met een roedel honden in een natuurgebied zoals de Vooroever of het Streekbos.”

“Het bezig zijn met dieren in het algemeen en honden in het bijzonder heeft al heel lang mijn interesse. Omdat de baangaranties in de zorg (voor mensen) groter waren, heb ik destijds de keus gemaakt daar mijn werk van te maken. Maar dit is waar ik zelf ook energie van terug krijg en wat ik echt graag doe!”

Voldoende beweging
Weer of geen weer, de hond moet naar buiten voor zijn behoeften en de nodige beweging. Zelf heeft Amanda twee honden, met wie ze regelmatig een ronde in de buurt loopt en die ze graag meeneemt naar een losloopgebied. “Soms is het voor mensen lastig de hond voldoende beweging te geven. Dan kan ik als uitlaatservice een deel van de wandelingen uit handen nemen. Dit kan wekelijks op een vast moment of incidenteel, tijdelijk of als lang lopende afspraak. Eigenlijk ben ik daarin heel flexibel.”


Sommige honden spelen graag bij het water, dus maakt Amanda daar ook tijd voor.

Reden maakt niet uit
Er zijn allerlei situaties te bedenken waarin de hondenuitlaatservice een uitkomst is. “Wie bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval tijdelijk niet in staat is tot een lange wandeling, daar kan ik bijspringen. Veranderende situaties waardoor een hond ineens een hele dag alleen thuis komt te zitten vragen om een oplossing. Maar ook voor honden die alleen in een gezin zijn, kan het heel fijn zijn er af en toe met een roedel op uit te gaan.” Amanda vertelt: “De reden maakt mij eigenlijk niet zoveel uit, ik geniet van het ‘loupie’ met de hond, de hond geniet en als de baas daar ook blij van wordt, is het een win win situatie.”

Wie gaat er mee?
“Een goed gesocialiseerde hond kan in de roedel meelopen en sommige honden kunnen zelfs los mee met de groep. Andere honden zullen aangelijnd mee gaan. Een enkeling zal in zijn eentje meegaan voor een ommetje.” Amanda geeft aan dat ze bij voorkeur eerst kennis komt maken en kijkt of er ‘een klik’ is met de hond. “Iemand geeft zijn hond niet zomaar aan mij mee, het moet goed voelen van beide kanten. Voor veel mensen is een hond echt onderdeel van het gezin en voelt het de eerste keer alsof je je kind meegeeft aan een vreemde. Dat realiseer ik me heel goed. Maar het went snel als je ziet hoe de hond – die heerlijk gewandeld en gespeeld heeft- daarna voldaan weer in zijn eigen mandje ligt.”

Meer info
Wie gebruik wil maken van of meer wil weten over de mogelijkheden van Honde Loupies kan contact opnemen met Amanda Bos via info@hondeloupies.nl of belt met 06-407 582 89.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen