zaterdag 20 juli 2024
spot_img

IK ONTERF MIJN MAN

Dit is geen persoonlijk verhaal (mijn man leest ook altijd onze wekelijkste stukjes, vandaar dat ik dit even meld). Het onderwerp van deze week is niet zo leuk om te moeten bespreken, toch willen we hier aandacht aan besteden.
Veel mensen denken dat er op testamentair gebied niets meer te regelen is, indien een partner vanwege zorg, niet meer thuis kan wonen. Het komt veelvuldig voor dat men nog een ‘oud langstlevende testament’ heeft. Zoals het ook de bedoeling is van een dergelijk testament, gaat alles (de bezittingen en schulden) bij overlijden naar de langstlevende partner.
Maar wat indien uw man (of vrouw) bijvoorbeeld in een verzorgingshuis woont? Stel dat u eerder zou overlijden dan uw partner? In dat geval is het veelal de wens dat er geen vererving plaatsvindt naar de langstlevende. Voor deze situatie zien we vaak, dat de vrouw in haar testament haar man onterft (of andersom natuurlijk). De kinderen, of anderen erfgenamen, erven dan direct. Het is natuurlijk prettiger als uw testamenten in een eerder stadium goed geregeld zijn.

Rinske Mantel.

Uitnodiging Maand van het Testament en Levenstestament.
• Donderdag 11 mei Lutjebroek – locatie Het Keetje.
• Dinsdag 16 mei Hoorn – Locatie Van der Valk (u krijgt een gratis uitrijkaart).
• Dinsdag 23 mei Venhuizen – Locatie De Triangel.
• Donderdag 25 mei – Locatie Wognum Rabobank.

Aanmelden kan via presentaties@mantelvoors.nl of telefonisch
Andijk 0228-592224 – Benningbroek 0229-591264.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen