zondag 26 mei 2024
spot_img

Ilse de Lange & Bouke op 17e editie de Avond van Andijk

Ticketverkoop start Koningsdag

Na de volledig uitverkochte editie van vorig jaar, zal de Avond van Andijk dit jaar voor de 17e keer gehouden worden op 12 juli. Allang niet meer het kleine zusje van Dijkpop, maar tegenwoordig uitgegroeid tot een populaire feestavond voor jong en oud.

De Avond van Andijk; traditioneel een feest voor het dorp, een avond vol gezelligheid en ons kent ons. Maar er is meer. Veel meer! Vier podia vol muziek, vermaak op het veld en heerlijk eten bij één van de foodtrucks op het foodplein. Wie niet kan wachten, kan zich alvast klaarmaken. Want wij geven de koning het allerbeste cadeau; De start van de kaartverkoop! Zo kan hij (en jij natuurlijk ook) 27 april 2024 vanaf 10 uur als eerste kaartjes kopen voor de Avond van Andijk!

Trek de dansschoenen maar alvast aan, op het hoofdpodium ROOTS is het een feest van herkenning. De avond begint met MJ HISTORY, deze authentieke Michael Jackson tribute band levert een eerbetoon aan de King of Pop. Vier bandleden en twee dansers halen alles uit de kast om Michael Jackson weer voor even tot leven te wekken. Liever de King of Rock ‘N Roll? Bouke & The ElvisMatters band brengen met een van de beste Elvis tribute shows de echte Elvis-ervaring naar Andijk.

Na twee king’s is het tijd voor een Twentse koningin. Niemand minder dan Ilse DeLange,  een van de bekendste country- en popzangeressen van Nederland brengt naast haar oude hits ook haar nieuwe parels naar het hoofdpodium. Wij kunnen niet wachten om Ilse te zien schitteren!
“Geen de Avond van Andijk zonder The Locals, en geen The Locals zonder de Avond van Andijk” zeggen ze zelf. Traditiegetrouw sluiten the Locals het hoofdpodium af. De 14-koppige band staat in deze samenstelling maar één keer per jaar op het podium speciaal voor dit evenement. En dat betekent een geweldige muzikale afsluiter van de Avond van Andijk.

In de Rheino’s wordt de jeugd wederom niet vergeten met optredens van Samantha Steenwijk, Jasmijn Torico en Mixed Up (bekend van de Kids Top 20). Wat muziek betreft zien in de Rheino’s dit jaar eerst Pjotr. Een Nederlandse rapper die de lastige zaken in het leven weet om te toveren tot positieve en hoopvolle energie. Na Pjotr volgt Ritse. Op de vraag hoe hij zijn eigen muziek zou omschrijven, is eigenlijk maar één goed antwoord: “Gewoon Ritse. De Ritse sound.” Alles heeft één ding gemeen: “Van beukplaat tot poptrack, het moet dansbaar zijn.”

Van Friesland gaan we naar het platteland in het midden oosten van ons land. Daar vinden we Boer Harm. De boeren rapper zijn liefde voor rapmuziek kende geen grenzen en met een ontembare passie begon Boer Harm zijn eigen pad te banen in de muziekwereld. Laat je in Andijk verrassen door de onverwachte klanken van Boer Harm.

Wie het wat rustiger aan wil doen, kan terecht in de spiegeltent. Hier vind je Like This! een groep van 6 enthousiaste zangeressen uit West-Fiesland. De groep steekt hedendaagse pop/rockmuziek in een a capella jasje.
Elsa Birgitta Bekman neemt het hierna over. Haar unieke muziek en krachtige stem voeren je mee naar een imaginaire wereld vol heimwee, melancholie en escapisme.
Daarna betovert Bart Spruit je. Hij verliest zich helemaal in de muziek en ook hij neemt je mee op een reis door emoties en klanken.

Dan verder naar de Rock & Rolla, waar liefhebbers van de wat ruigere muziek zeker aan hun trekken zullen komen. In de Rock & Rolla begint O.K, een opkomende rockband, gevormd door een gezamenlijke passie voor muziek. Van O.K gaan we naar Man as Plague. Deze 4 koppige metal machine walst vanaf moment 1 het publiek omver met pakkende liedjes, dikke grooves en zware breaks.
Van hard gaan naar swingende blues; Possum Belly staat klaar en neemt je terug naar de roaring 50’s met zijn dampende mix van Chicago & West Coast Blues.

Een knallende afsluiter verzorgt Booster, Ja, je ogen bedriegen je niet. BOOSTER maakt een glorieuze terugkeer naar de ijsbaan van Andijk, waar zij als grootmeester de Avond van Andijk tot een onvergetelijke climax zullen brengen, doordrenkt met de wilde essentie van echte rock & roll.

Aankleding:
Wie al eens eerder op het festivalterrein is geweest weet dat het terrein er sowieso altijd fantastisch uitziet. Maar wij geloven dat het beter kan! Daarom dagen wij de lokale scholieren uit om hun creativiteit de vrije loop te laten en met hun klas een eigen hekdoek te ontwerpen. Het terrein zal zo tijdens de Avond van Andijk stralen met de zelf ontworpen doeken en de bezoekers mogen hun stem uitbrengen op het doek dat zij het mooiste vinden. De klas met het mooiste doek wint de enige echte de Avond van Andijk rugzak! Scholen krijgen binnenkort een brief met meer informatie.

De organisatie en vrijwilligers kijken er naar uit om er weer een spetterend feest van te maken! Zit jij, net als onze koning, klaar voor de start van de kaartverkoop op 27 april om 10 uur?

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen