vrijdag 12 april 2024
spot_img

In 2020 geen veiling Sarto!

Wat een anti-climax… zoveel voorbereidingen, zoveel enthousiaste mensen en leuke koopjes. Na de persconferentie van de regering op donderdag 12 maart, is ’s avonds de knoop doorgehakt en er is door het bestuur besloten de veiling vrijdag 13 maart niet door te laten gaan.
En dan? Een andere datum? In Onderdijk waren ze er al snel uit, maar die datum is voor ons niet haalbaar. Niet alle benodigde neuzen kunnen we begin mei dezelfde kant op krijgen. Bovendien valt het midden in de meivakantie, wat voor de kinderveiling en het bezoekersaantal niet mee zal werken.
De volgende beslissing hangt in de lucht: Helemaal geen veiling Sarto dit jaar. Is dat een optie? Wat moet daar dan weer voor geregeld worden? Voor de verenigingen en organisaties die elk jaar een bijdrage van ons ontvangen is er een reservepotje beschikbaar. We zullen in december evengoed een bijdrage aan verenigingen en organisaties overmaken, na de gebruikelijke verdelersvergadering. En er is natuurlijk al wel een opbrengst, maar dat is uiteraard lang niet de recordopbrengst van 2019! De door vele mensen en bedrijven naar eigen inzicht te besteden giften zijn niet allemaal uitgegeven. En afgelopen vrijdag, terwijl we toch steeds met een aantal bestuursleden in Sarto waren, voor schenkers die de afgelasting nog niet meegekregen hadden, hoorden we regelmatig: we kunnen toch ook een gift overmaken op jullie bankrekening? Dat hadden we niet zelf bedacht maar we willen u toch in de gelegenheid stellen.
Ons bankrekeningnr. is: NL62Rabo 0302400125, t.n.v. veiling Sarto. Voel u niet verplicht, we geven het als een mogelijkheid.

Verder blijven we toch met een aantal koopjes die al zijn ingekocht ‘zitten’. In overleg met de schenkers willen wij u de mogelijkheid geven hierop te bieden via veilingsarto@gmail.com of als u die mogelijkheid echt niet heeft kunt u het schriftelijk indienen bij Jos Kuin, Dijkweg 412. Dit geldt voor de volgende koopjes uit de catalogus:

Voor alle koopjes geldt, verkoop bij voldoende belangstelling en de eindbeslissing ligt bij het veilingbestuur!! Uitgebreide omschrijving van de koopjes staan in de catalogus, die ook nog na te lezen is op de website van parochieveilingsarto.nl. Vanaf woensdag 18 maart kan er geboden worden tot uiterlijk 25 maart, zoals gezegd: liefst per mail. Vrijdagavond 27 maart komt het bestuur bij elkaar om de veiling van 2020 af te sluiten.
Voor de kinderen wordt er via de Bangertschool aan een alternatieve invulling gewerkt om het veilinggevoel ook dit jaar levend te houden. De teleurstelling was groot toen vrijdagochtend bekend gemaakt werd dat het niet doorging.

De koopjes van meester en juffen worden in ieder geval verwerkt in dat plan. Als er duidelijkheid is over de invulling zullen we in de Andijker een oproep plaatsen voor kinderen die we niet via de Bangertschool bereiken.

De goedgevulde manden die na de pauze op de veilingavond gewoonlijk verloot worden, worden via Kies Voor Gezelligheid aan de man/vrouw gebracht.
Heeft u nog vragen: ook graag per mail aan veilingsarto@gmail.com .
Voor een ieder die veiling Sarto heeft ondersteund de afgelopen week: Hartelijk dank!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen