vrijdag 21 juni 2024
spot_img

In de spotlights: vrijwilligster Ciska van Stichting Babyspullen.

Ciska de Jager-van Merkenstein (46 jaar) is moeder van dochter Sterre en getrouwd met Pascal. Naast haar parttime baan bij een doe-het-zelf-zaak is zij sinds 2015 inzamelvrijwilliger bij Stichting Babyspullen.

“Toen ik mama werd van onze dochter, was ik mij er heel erg van bewust hoe goed onze kleine het heeft. Ze heeft een mooi kamertje met een warm bedje, een kast vol kleertjes en bergen speelgoed om uit te kiezen. Ze wordt goed gevoed en verzorgd en komt niets tekort,” begint Ciska te vertellen over haar roeping. “Dat het ook vaak anders is realiseerde ik me heel goed. Daarop besloot ik iets constructiefs met die gedachte te gaan doen. Na wat zoeken op Google kwam ik al snel bij Stichting Babyspullen uit. ”

Een inzamelplek regelen
Eén van de dingen die ik als vrijwilliger heb geregeld is dat er een inzamelbak kon komen op de opvanglocatie van mijn eigen dochter. In Grootebroek staan nu twee inzamelbakken waar mensen hun gebruikte, maar nog goed bruikbare babyspullen kunnen brengen. Tegenwoordig ben ik ook opslagpunt voor deze regio. Ik sorteer thuis alle babyspullen op soort en kwaliteit en deze sla ik op in bananendozen tot een kuub of zes. Daarna komt de afdeling transport om het te brengen naar het distributiecentrum. Daar worden de spullen in de babystartpakketten gestopt.

Iedereen kan helpen
Elke keer voelt het weer als pakjesavond. Het geeft een warm gevoel om bij te dragen aan een goede start van zoveel kleintjes die het zo hard nodig hebben. Voor mij is het ontspannend en verslavend. Kinderen hebben de toekomst, we kunnen samen zorgen dat zo’n kleintje een goede start kan maken. Iedereen kan wel iets betekenen. Bij de vrijwilligersorganisatie zijn heel veel verschillende taken. Vele handen maken licht werk. Haken, sorteren, administratief, transport: er zijn zoveel taken die moeten worden gedaan. Iedereen die wil, kan helpen!

Wat is ons doel
“Met Stichting Babyspullen willen we de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen verminderen. Stichting Babyspullen verstrekt de pakketten via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Wij vinden namelijk dat elk kind recht heeft op een goede start!” De cijfers liegen er niet om: 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat soms zelfs 1 op de 4 kinderen. Jaarlijks worden maar liefst 19.000 baby’s onder de armoedegrens geboren. Dat zijn maar liefst 50 baby’s per dag!

Wat we zoeken
“Om maar een paar voorbeelden te noemen: babydekens, beddengoed, metalen kruiken, flesjes en uiteraard babykleding en schoentjes. Dat is wat we goed kunnen gebruiken om een startertspakket klaar te maken. Ook luiers en billendoekjes zijn van harte welkom.”

Stichting Babyspullen
Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 240 vrijwilligers. “Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen we (aanstaande) ouders helpen.” Wilt u meer informatie Stichting Babyspullen, info@stichtingbabyspullen.nl, 072 737 02 63, (ma – vrij tussen 09:00 – 12:00 uur).

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen