donderdag 18 juli 2024
spot_img

In het Centrum van de belangstelling Dorpshuis heeft jullie steun hard nodig!

De kans is groot dat je er weleens geweest bent voor een muziek- of sportles, een gezellige middag of avond uit of voor een lekkere maaltijd. We hebben het hier natuurlijk over Dorpshuis Centrum, een fijne ontmoetingsplek in het hart van Andijk.

Veel clubs en verenigingen hebben hun thuishaven in het gebouw aan de Sportlaan. En menigeen zal herinneringen hebben aan een feest, afscheid of andere bijeenkomst in een van de zalen. Daarnaast biedt het pand onderdak aan het prikpunt, een kinderopvang én een steunpunt van de bibliotheek. Het veelzijdige Dorpshuis Centrum is niet meer weg te denken uit Andijk en dat is nu júíst waar dit stukje over gaat. Het dorpshuis zit namelijk financieel in zwaar weer. Daarom wil het bestuur hierbij een oproep voor hulp doen aan alle Andijkers, zodat dit gezellige trefpunt behouden kan blijven voor ons allemaal.

Stichting zonder subsidies
Dorpshuis Centrum bestaat sinds 1965. Het speelt sindsdien een belangrijke rol in het sociale (verenigings)leven van ons dorp. Wat veel mensen misschien niet weten, is dat dit dorpshuis een stichting is en geen subsidie ontvangt. Ook bestaat het bestuur geheel uit vrijwilligers. Omdat het dorpshuis zonder winstoogmerk opereert, heeft het weinig financiële reserves. De ruimtes in het gebouw worden tegen een relatief lage prijs aangeboden aan de verenigingen, waardoor de overige inkomsten uit feesten, partijen en de horeca extra belangrijk zijn. Het zijn deze laatste activiteiten die het voorbestaan van het dorpshuis garanderen. En juist díe activiteiten zijn in de afgelopen achttien maanden weggevallen i.v.m. de coronamaatregelen.

Crowdfunding
Tijdens de coronacrisis hebben het bestuur en de medewerkers niet stilgezeten, en hebben ze bijvoorbeeld de focus gelegd op het aanbieden van afhaalmaaltijden. Maar ondanks alle inspanningen is er een flink tekort op de balans. Beheerder Henny van Bragt en bestuurslid financiën Aline Michel leggen uit dat het dorpshuis nú geld nodig heeft. Het doelbedrag van de crowdfunding is 15.000 euro, dat geld is nodig om “de gaten te vullen”. Aline: “We zijn positief gestemd, maar zien nog geen lichtpuntje aan de horizon.” Want het is onduidelijk wanneer er weer feesten en partijen georganiseerd kunnen worden. Daarom doen ze hierbij een oproep aan alle Andijkers voor een financiële gift. Zodat de continuïteit van het dorpshuis gewaarborgd kan worden en we er ook in de toekomst terecht blijven kunnen voor sport, spel, vermaak en ontspanning.

Oliebollenactie
Het liefst ontvangt de stichting een donatie (zie de QR-code bij dit artikel). Maar je kunt het dorpshuis ook steunen door er gebruik van te maken! Trakteer jezelf eens op een lekkere afhaalmaaltijd op woensdag (de midweekbreak) of een daghap op vrijdag. Of haal een zak heerlijke oliebollen (voor een dorpshuisprijsje) op oudejaarsdag. En als het straks weer mag: vier vooral ook je feest in Dorpshuis Centrum!

Je kunt je donatie overmaken via de QR-code of via https://dorpshuiscentrum.kentaa.nl.

Dorpshuis Centrum heeft ook ruimtes te huur voor verenigingen en clubs.

Contactpersoon: Henny van Bragt,
gezellig@dorpshuiscentrum.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen