zaterdag 15 juni 2024
spot_img

In memoriam Piet de Boer

Ons bereikte het droevige bericht dat onze oud-speler Piet de Boer op de gezegende leeftijd van 93 jaar is overleden.
Piet is vlak na de Tweede Wereldoorlog lid geworden van de voorloper van Sporting Andijk.
Met zijn toenmalige teamgenoten heeft hij nog gevoetbald tegen de bevrijders als ontspanning voor deze soldaten.

De vader van Piet had een bakkerij en Piet bezorgde het brood in Andijk. Zijn vader was er dan ook niet erg voor dat Piet ging voetballen want wat als Piet geblesseerd raakte?
Piet heeft jarenlang gevoetbald in het eerste team van A.V.V. Andijk. En waar zijn vader al voor gevreesd had, gebeurde in een wedstrijd in en tegen Medemblik. Hij brak zijn been… De scheidsrechter van deze wedstrijd was op de fiets uit Volendam gekomen en de ouderen onder ons zullen zich deze scheidsrechter nog zeker kunnen herinneren. Het was Jan Keizer, de Volendamse scheidsrechter die op diverse EK’s en WK’s heeft gefloten. Hij is zelfs nog bij Piet op ziekenbezoek geweest. Enkele jaren geleden gaf deze oud-scheidsrechter een lezing bij Herensociëteit De Roos in Wervershoof. Hij sprak me aan en vroeg of ik Piet de Boer kende en gaf mij een speldje van Ajax voor Piet mee. Piet was er ontzettend blij mee en trots op.

Na zijn sportieve carrière bleef hij een zeer trouwe supporter van onze vereniging. Hij stak zijn mening over het voetbal dat gespeeld werd of over de prestaties van sommige spelers niet onder stoelen of banken. Hij werd daarover ook wel eens door de scheidsrechter op aangesproken. Op latere leeftijd bezocht hij niet alleen de wedstrijden op zondag maar was hij bij de jeugd ook een trouwe supporter en pikte hij de jonge talenten er al snel uit.

Met enkele van zijn oude teammaten heeft Piet nog jaren bij de Grijze Panters gespeeld in gymzaal “De Krimper”. Bij het 200-jarig bestaan van ons dorp speelden zij een wedstrijd tegen de F pupillen van A.V.V. Andijk en Asonia op het land van boer Van der Meer. Dat was genieten voor jong en oud!

Piet was altijd een trouwe bezoeker van Gemeenschapsveiling Cultura. De chemie tussen Piet en de afslagers zorgden vaak voor bijzondere momenten op de veiling. Afgelopen zaterdag werd hij dan ook nog gememoreerd door deze afslagers.

Ook Sporting Andijk en haar rechtsvoorgangers heeft Piet op velerlei wijzen ondersteund. Toen hij 90 jaar werd, stelde hij zelfs zijn cadeauwens in het teken van Sporting Andijk.

Piet, je was een echte voetballiefhebber en vooral van je eigen cluppie. Je bezocht bijna tot het einde toe elk weekend de wedstrijden. Je zult gemist worden langs de lijn en in de kantine.

Een laatste groet en rust zacht.

Bestuur, leden en vrijwilligers van Sporting Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen