maandag 24 juni 2024
spot_img

Inbraak bij Dorcas

In de nacht van dinsdag op woensdag j.l. hebben inbrekers zich via een inbraak in de loods met geweld toegang verschaft tot het kantoor van de hulporganisatie Dorcas in Andijk. Er zijn daarbij meerdere elektronische apparaten waaronder enkele laptops gestolen. Ook is papieren kasgeld uit de kluis ontvreemd. De precieze waarde van de gestolen zaken wordt op dit moment nog in kaart gebracht.

Uiteraard is de politie ter plaatse geweest en is er forensisch onderzoek gedaan. Hoe deze inbraak precies kon gebeuren is onderdeel van het politieonderzoek.

Dorcas doet haar werk op basis van giften. Deze komen voor het merendeel via de bank binnen. Het aanwezige contante geld wordt wekelijks meerdere keren bij de bank afgestort. Hierdoor betreft de diefstal dus maar een relatief klein deel van de inkomsten.
“Ondanks dat blijft het onvoorstelbaar dat mensen durven te stelen van de allerarmsten. Deze inbraak raakt ons allemaal, maar hen het meest.” zegt Jan Jacob Hoefnagel, woordvoerder namens de organisatie.

Dorcas geeft aan alle procedures te bekijken en die verder te verbeteren waar dat nog kan.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen