Mark Hoogewerf. Foto aangeleverd

Meer dan een jaar terug zagen sommigen het al aankomen. De grondstofprijzen gingen omhoog. Dit zou voornamelijk komen doordat de markt weer aantrok na de coronaperikelen en de inflatie is alleen maar tijdelijk.
We zijn nu een jaar verder, en wat blijkt? De tijdelijke inflatie is toch best wel definitief aan het worden. Elke maand horen we weer dat de prijzen tussen de 8% á 10% omhoog zijn gegaan. Benzine, gas, elektra, voedsel; eigenlijk alles wat noodzakelijk is word duurder. Heel soms kan het zijn dat je het niet aan de prijs merkt in de supermarkt, maar bij bepaalde producten zit er dan domweg minder in. Een ongelofelijk zorgelijke ontwikkeling wat Hart voor Medemblik betreft.

De gemeentefinanciën zijn niet op orde in Medemblik. Gemeentelijke belastingen worden elk jaar omhoog gegooid door de partijen of er worden onzichtbare belastingverhogingen ingevoerd zoals het Recycletarief. Harde keuzes worden niet gemaakt en de gemeente blijft leeglopen op het sociaal domein.
De fractievoorzitters zijn op het matje geroepen bij de financiële afdeling van de Provincie Noord-Holland om tekst en uitleg te geven over de situatie. Het is duidelijk dat de vorige coalitie(s) niet de juiste keuzes hebben gemaakt. De nieuwe coalitie bestaat, waarschijnlijk, weer uit dezelfde partijen als de vorige keren. Dit houdt in, grote belastingverhogingen om de gemeente draaiende te houden. Wij houden ons Hart (voor Medemblik) vast en wij blijven natuurlijk jullie wensen, ideeën en idealen verdedigen in de gemeenteraad!

Mark Hoogewerf
Raadslid Hart voor Medemblik