woensdag 22 mei 2024
spot_img

Infobijeenkomst: Hoe word ik raadslid?

Op 10 mei organiseert gemeente Medemblik een bijeenkomst speciaal voor iedereen met een duidelijke mening, visie en interesse in lokale politiek. Tijdens deze avond maakt men kennis met de werkzaamheden van een raadslid en de rol de burgemeester. Een raadslid vertelt over zijn ervaring met het raadswerk. Natuurlijk wordt ook de rol van de wethouders en de ambtenaren toegelicht.

Inwoners die zich betrokken voelen bij hun woonomgeving en weten wat er leeft kunnen hun mening of bezwaren over diverse onderwerpen duidelijk maken tijdens inspraakavonden. De invloed van een raadslid gaat verder. Een raadslid neemt, samen met de andere raadsleden, ook echt besluiten. Een raadslid vertegenwoordigt de inwoners en neemt belangrijke beslissingen over onderwerpen die iedereen aangaan. De ene keer betreft het plannen voor woningbouw of een sportvoorziening. De andere keer het Wmo-beleid, de gemeentebegroting of de samenwerking met de buurgemeenten.

Gemeente Medemblik is op zoek naar mensen die actief willen meedenken en meebesturen. Mensen die zich sterk betrokken voelen bij hun omgeving en misschien al actief zijn in het bestuur van bijvoorbeeld een vereniging of ondernemingsraad. Iedereen die geïnteresseerd is in het gemeentelijke besluitvormingsproces en wil overwegen om raadslid te worden. Deze bijeenkomst geeft een kijkje achter de schermen. Of uiteindelijk een actieve stap richting de gemeentepolitiek wordt gezet, beslist men natuurlijk helemaal zelf. Burgemeester Frank Streng: “Wil je wat verbeteren of veranderen in onze gemeente? Je kunt er een bijdrage aan leveren.”

Datum: 10 mei
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Plaats: gemeentehuis te Wognum. (middengebouw) Dick Ketlaan 21
Aanmelden: Mail: griffie@medemblik.nl o.v.v. introductie hoe word ik raadslid?

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen