maandag 22 juli 2024
spot_img

Informatieavond laagvliegroutes in Cultura

Maria Weeber verzorgt 7 februari om 19.30 uur een informatieavond in Cultura, aan de Kleingouw in Andijk. Ze brengt inwoners op de hoogte van de ontwikkelingen in de lucht van en boven Andijk.
Maria is coördinator van de actiegroep Stop laagvliegroutes boven West-Friesland. Ze geeft informatie over de route van de te verwachte vliegbewegingen en over de stappen die PWF zette om een breed netwerk op te bouwen, zowel op politiek gebied als op landelijke acties tegen deze laagvliegroutes. De partij diende bij de gemeente Medemblik een motie in om de politieke partijen te bundelen, zodat men eensgezind optreed tegen deze lucht en lawaaibedreiging. Deze motie is aangenomen, maar met een nipte meerderheid: 14 stemmen voor, maar toch ook 12 stemmen tegen. Het CDA, D66 BAMM en CU stemde tegen actie. Teleurstellend!. Kom naar de informatieavond, want de inwoners van Andijk moeten dan samen bedenken, wat zij ertegen gaan doen.
Om technische vragen te beantwoorden is een kenner aanwezig. Vanuit de zeven West-Friese gemeenten is een vertegenwoordiger aanwezig om de bestuurlijke stappen toe te lichten. Het belangrijkste deel van de avond bestaat uit de vervolgplannen. Dit wordt door de inwoners ingevuld.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen