maandag 20 mei 2024
spot_img

Informatieavonden over ‘omgaan met dementie’

De gemeente Medemblik organiseert een informatieavond voor mensen die in hun directe omgeving te maken hebben (of verwachten te krijgen) met de zorg voor een persoon met dementie. Tijdens de avond vertellen we meer over de (lokale) ontwikkelingen op het gebied van dementie binnen onze gemeente. Daarnaast introduceren we de dementia-App.

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 260.000 mensen met dementie. Dit aantal neemt de komende jaren sterk toe, ook in de gemeente Medemblik. Het merendeel van de mensen met dementie wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat vraagt iets van de mensen in hun directe omgeving: partners, familieleden, buren en anderen die zich betrokken voelen. Ook de gemeente heeft aandacht voor de situatie waarin mensen met dementie én hun mantelzorgers verkeren en wil daarin ondersteunen. Daarom introduceren we de dementia-App.

Dementie-App
Deze applicatie helpt bij het ontzorgen van mensen met dementie en hun directe omgeving. Tijdens de informatieavond vertelt Pieter Hasenaar meer over de dementia-App. Hij ontwikkelde de app samen met zijn broer. Het is een heel handig hulpmiddel, zowel voor de dementerende zelf als voor mantelzorgers en anderen in zijn of haar sociale omgeving. Tijdens de informatieavond laten we zien wat de mogelijkheden zijn en hoe de app werkt. De gemeente Medemblik vergoedt voor haar inwoners met dementie en hun mantelzorgers de abonnementskosten van de dementia-App voor het eerste jaar.

Tijd en locatie
Belangstellenden zijn van harte welkom op een van de twee avonden. De eerste is op maandagavond 19 juni in De Schoof, Kerkelaantje 1 in Wervershoof. De tweede is op woensdagavond 28 juni in De Dres, Lange Dres 1 in Nibbixwoud. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. De koffie en thee staan klaar. Aanmelden kan door het sturen van een mailtje naar: mantelzorg@medemblik.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen