dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Inloophuis Medemblik Hulp is vaak dichterbij dan je denkt.

Inloophuis ‘De Stek’- Onderdeel van inloophuis Medemblik-, is al weer een jaar actief in Dorpshuis ‘De Stek’ in Grootebroek. Toch weten veel mensen de weg (nog) niet te vinden of weten ze niet goed wat ze kunnen verwachten. Daar wil het inloophuis verandering in brengen. Inloophuizen geven steun aan kankerpatiënten en hun naasten En, -dat is uniek- het inloophuis Medemblik-Stede-Broec geeft ook steun aan mensen met ‘n andere levensbedreigende ziekte. Deze patiënten maken immers vaak exact hetzelfde mee.
2 x per maand zijn de medewerkers van het inloophuis te vinden in Dorpshuis ‘De Stek. Daar kan men in gesprek gaan én kennis maken met alle mogelijkheden die een inloophuis te bieden heeft. b.v aan ontspanning, voorlichting en informatie. “hoe kan je het beste omgaan met je ziekte en je omgeving? Hoe creëer je kwaliteit van leven, hoe houdt je de regie in handen? Laat je het maar over je heen komen of wil je daar invloed op hebben. Allemaal zaken die een antwoord verdienen. Maar ook voor gezelligheid en ‘n kopje koffie ben je van harte welkom. Niets moet. Veel kan.
Ook is er een speciale opvang voor jonge kinderen van 6-12 jaar onder de bezielende leiding van Ineke Ruiter (Iktekenervoor.com) kinderen zijn daar laaiend enthousiast over. D.m.v. tekeningen en gesprekken laten ze zien wat ze moeilijk vinden en waar ze hulp zoeken. Vervolgens wordt deze hulp ook ingezet. U kunt uw kind opgeven en er zijn geen kosten aan verbonden, sponsoren maken het allemaal mogelijk.

Aandacht is er ook voor de naasten en de mantelzorgers, zij staan immers naast de patiënt en dat is geen gemakkelijke taak. Jezelf wegcijferen voor de patiënt kan ook ten koste gaan van jezelf. Het Inloophuis kan juist weer wat extra energie bieden zodat je het wat beter aan kan.
Niet in de laatste plaats, aandacht voor de mensen die iemand verloren zijn, zij vallen uiteindelijk na veel aandacht toch vaak in een diep gat. Eenzaamheid slaat toe. Veel vinden het b.v. moeilijk om op visite te gaan bij echtparen, ben ik niet teveel? Hoe ga ik om met het gemis. Is er nog een toekomst voor mij. Het inloophuis biedt ondersteuning in de vorm van ‘nabestaande begeleiding’, maar ook het maandelijks dineren (in Medemblik) is een groot succes.
Voor leerkrachten heeft het inloophuis een speciaal programma “kanker in de klas‘ leraren van scholen worden uitgenodigd voor een gratis workshop. De vraag staat dan centraal ‘hoe kan ik omgaan met kinderen die geconfronteerd zijn met kanker bij zichzelf, familie of bekenden. Veel onderwijzers hebben daar moeite mee. De Workshop biedt handvatten. Dit aanbod geldt ook voor scholen uit Stede-Broec en Enkhuizen.

Speciale activiteiten; Garnalenvissen op de wadden zee. Op 11 mei gaat het inloophuis varen vanuit Den oever naar de Waddenzee met rederij Groot recreatie. Ook hier zijn de patiënten van harte uitgenodigd om gratis mee te varen. (met één begeleider) Opgeven kan nog via info@inloophuismedemblik.nl Vol=Vol. Dit is typisch zo’n activiteit wat het inloophuis aanbiedt. Het inloophuis is ook aanwezig bij de Samenloop voor Hoop In Stede-Broec. (Streekbos)

Voor de twijfelaars, de koffie staat klaar en wij hebben voor iedereen wat te bieden. Inloophuis ‘de Stek’ is geopend van 10:00 tot 12:30 om de 2 weken. Adres;  Op Den Hoef 36 Grootebroek

Voor meer informatie, agenda en activiteiten surf naar onze website: www.inloophuismedemblik.nl Maar beter, kom eens langs dan leggen we het allemaal uit. Uiteraard is iedereen ook van harte welkom in Medemblik Oosterhaven 11

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen