maandag 20 mei 2024
spot_img

Inloophuis Medemblik: Nu ook voor mensen geconfronteerd met een eetstoornis

Op zaterdag 16 juni geeft Stichting Dalisay Recovery haar eerste inloop voor mensen geconfronteerd met een eetstoornis in het Inloophuis Medemblik. De start gaat gepaard met een optreden van zanger/tekstschrijver Sylvia Aimee met een lied dat special voor Dalisay is geschreven. De aanvang is om 13:00 uur. Een ieder mag daar getuige van zijn. (buiten het inloophuis aan de Oosterhaven)

De Initiatiefnemers Ron en Patricia de Boer, de ouders van Dalisay moesten van 2015 tot 2017 lijdzaam toezien hoe hun jonge dochter Dalisay slachtoffer werd van deze serieuze aandoening.

Een eetstoornis  is immers al lang geen kwestie meer van niet of te veel eten. maar een ernstige aandoening die diep ingrijpt in de persoon die het overkomt, maar ook in het leven van de ouders, opa en oma’s familie en verzorgers, vrienden en vriendinnen. Vooral op jonge leeftijd, bij pubers tieners en twintigers.

Dalisay raakte zo met haarzelf in de knoei, dat ze na ruim 2 ½ jaar een einde maakte aan haar nog zo jonge leven. De ziekte kenmerkt zich helaas ook door impulsieve acties waar veel van deze anorexia of boulimia patiënten later al weer heel veel spijt van hebben. Zo ook met Dalisay. Alleen voor haar kon de klok niet meer terug. Dalisay overleed 19 mei 2017. Iedereen in diep verdriet achterlatend. Ze werd slecht 15 jaar.

Dalisay had als toekomst droom, dat ze haar  lotgenootjes wilde helpen als ze ‘genezen’ was en achteraf bleek dat ze daar al heel erg haar best voor deed, blijkens de vele berichtjes die de ouders kregen van lotgenootjes na haar overlijden. “ze heeft mij juist zo goed geholpen’

Maar er is hoop!
Bij Dalisay stond bureaucratie en geld in de weg en dat maakte het alleen maar gecompliceerder. Ron en Patricia zijn van mening dat het anders moet en kan. Bij de eerste tekenen is ingrijpen al heel belangrijk. Maar hoe herken je dat? En wat kan je er aan veranderen. Juist daar gaat het inloophuis een rol in spelen. De inloop is vooral bedoeld om met elkaar in gesprek te komen. Om het gevecht te voorkomen, om te gaan winnen.
Omgaan met lotgenoten die het al overwonnen hebben, geeft steun. Hoe pakte zij het aan?  Waar liepen zij tegen aan. Hoe kan je er voor zorgen dat je niet constant in een ruzie terecht te komt (wat snel gebeurd,)  Zaken als zelfbeeld, motivatie en het los laten van controle zijn belangrijk voor mensen met een eetstoornis.
Stichting ‘Dalisay Recovery’ wil – naast het door haar opgericht kennis expertise team NH, waar kennis gedeeld wordt onder professionals-  de mensen met een eetstoornis zelf ook een actieve rol gaan geven. n.l  ‘je bent het waard om voor te leven’ en ‘je bent mooi zoals je bent’. Je karakter en motivatie bepaald uiteindelijk wie je bent. Een uniek mens! Maar de start ligt bij jou! En gelukkig is er hulp!

Inloophuis in Medemblik opent graag  haar deuren voor deze bijzondere Stichting met deze bijzondere en kwetsbare groep. Ook de ouders en naasten worden daarbij niet vergeten. Voor meer informatie: www.dalisayrecovery.nl , www.eetteam.nl en www.inloophuismedemblik.nl
De bijeenkomsten zijn In de eerste instantie nog 1x per maand op zaterdag, maar bij genoeg belangstelling en vrijwilligers. Kan dat worden uitgebreid.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen