woensdag 24 april 2024
spot_img

Intentieovereenkomst woningbouw Asoniaterrein Andijk getekend

De gemeente Medemblik heeft met een woningcorporatie en bouwbedrijf een intentieovereenkomst gesloten waarin is opgenomen wat de afspraken zijn over de voorgenomen ontwikkeling van het woningbouwproject Asoniaterrein.

Woningbouw Andijk met sociale huur en sociale koop
In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college: ,,Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst is het de verwachting dat er voor de zomer een anterieure overeenkomst wordt gesloten. Het voorgenomen woningbouwprogramma bestaat uit op dit moment 81 woningen, waarin ook sociale huur is opgenomen en sociale koop met een maximale koopprijs. Het programma bevat een CPO (collectief particulier ondernemerschap) ontwikkeling. De CPO is ontstaan vanuit lokale bewoners en heeft betrekking op de realisatie van een appartementencomplex gericht op senioren. Er is ook een voornemen om NeroZero woningen op te nemen in het woningbouwprogramma. Deze woningen zijn volledige energieneutraal en kunnen mogelijk gerealiseerd worden met een lage investering waardoor deze aantrekkelijk zijn voor starters. Daarnaast wordt er ook gezamenlijk met de gemeente onderzoek gedaan naar passende uitgangspunten voor de ontwikkeling van een mogelijke pilot van Tiny Houses en evaluatie hiervan. Hieruit dient ook te blijken in welke hoeveelheden en waar deze pilot eventueel mogelijk kan zijn. Er zijn ook woningen in het dure segment (2/1 kap of vrijstaand) opgenomen.”

81 nieuwbouwwoningen
Door de komst van 81 nieuwbouwwoningen, waaronder sociale huur en sociale koop met een maximale koopprijs, voorziet de gemeente Medemblik in de woningbehoefte in de gemeente Medemblik en dan specifiek voor de kern Andijk. De 81 nieuwbouwwoningen zullen ook gaan bijdragen aan verjonging van de woningbouwopgave.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen