woensdag 22 mei 2024
spot_img

Internationaal karttalent uit Andijk start kartopleiding

Als achtjarige jongen kroop Andijker Sturgis Lammes voor het eerst achter het stuur van een kart bij de kartbaan in Happy Day’s. En daar kon hij bijzonder goed mee uit de voeten. Een aantal jaar later maakte hij van het spelletje zijn sport en al snel reed Sturgis internationale wedstrijden. Nu wil hij zijn ervaring en rijplezier ook overbrengen op anderen en start hij met het geven van kartlessen bij Happy Day’s!

Karten is de passie van de 19-jarige Sturgis uit Andijk. Het talent reed vele internationale wedstrijden. Als jonge jongen racete hij zelfs tegen Max Verstappen. Een bijzondere sport, waar op het hogere niveau ook nog eens heel wat technische kennis bij komt kijken. Nu wil de ondernemende Sturgis van deze sport én hobby zijn beroep maken en geeft hij vanuit zijn bedrijf Sturgis Racing unieke kartlessen op de kartbaan in Grootebroek, de plek waar het voor hem allemaal begon.

Een van de acht in Nederland en België
Het zijn niet zomaar kartlessen die via Sturgis Racing te volgen zijn, het is een erkende kartopleiding, gecertificeerd door de Nationale Autosport Federatie (Knaf). Hiervan zijn er in Nederland en België samen slechts acht te vinden. ‘Wie wil kan via onze opleiding zelfs een diploma halen, waarmee je uiteindelijk zelfs in internationale wedstrijden zou kunnen meerijden. Daarvoor bieden we een heel programma. Maar het is ook mogelijk om losse lessen te volgen, gewoon voor de fun of om beter te worden.’

Sneller en beter worden!
De lessen zijn elke maandagavond. In groepjes van slechts 8 personen wordt ingegaan op technieken als remmen, bochten en vlaggen. ‘Het uiteindelijke doel is beter en sneller karten. Omdat de groepen klein zijn, is er persoonlijke aandacht voor elke deelnemer. Je krijgt altijd les op jouw niveau. Dit betekent dan ook dat je in principe elk moment kan instromen’, vertelt Sturgis.

Van minikarts tot volwassenen
Zowel voor volwassenen, jeugd als de allerkleinsten zijn de kartlessen erg leuk en uitdagend. ‘We hebben speciale karts voor kinderen vanaf 1,40 meter, maar ook minikarts voor kinderen vanaf 6 jaar. Op deze karts zitten begrenzers. Ik kan op basis van de controle van het kind over de kart en zijn of haar inzicht, de snelheid van de kart reguleren. Iedereen doorloopt zijn eigen traject.’

Internationale wedstrijden
Sturgis racet zelf ook nog steeds in internationale wedstrijden. Vrijwel elk weekend traint hij op een kartbaan in België. Daar haalt hij veel plezier en voldoening uit. Ook in het geven van de lessen heeft Sturgis veel zin. ‘Karten is mijn professie en ik vind het leuk om mijn kennis met anderen te delen. Daarbij vind ik het ontzettend leuk dat de lessen gegeven worden op de kartbaan in Grootebroek, waar ik zelf begonnen ben.’ Wie meer wil weten kan kijken op www.kartacademy.nl of Sturgis Racing volgen op Facebook!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen