woensdag 22 mei 2024
spot_img

Internationale skeelerwedstrijden in Wervershoof en Medemblik

Vrijdag 22 juni 18:00 start in Wervershoof op de Sjoerd Huisman Piste de 1e editie van het Radboud International Inline-skate Tournament. Meer dan 100 jeugdige deelnemers uit Finland, Denemarken, België en Nederland komen voor dit toernooi naar de gemeente Medemblik.
Zaterdag 9:30 gaat het programma verder in Medemblik op de 250 meter baan (Opperdoezerpad 2). Op zondag 24 juni wordt op een wegparkoers van 405 meter gereden, waarna de winnaars van de 3daagse bekend zullen zijn. Naast het rijden van meerdere wedstrijden (open voor elk niveau) is vooral ook de internationale ervaring en het maken van nieuwe vriendschappen een belangrijk onderdeel van het toernooi.
Deze skeeler 3daagse werd voorheen gereden in Haulerwijk en Wolvega. Daar is men na 20 jaar gestopt met de organisatie waarna Radboud Inline-Skating de organisatie heeft overgenomen. Het toernooi past bij de ambitie van het bestuur en de gemeente om meer Internationale wedstrijden naar Medemblik te halen. Daarbij is de dank groot aan de diverse sponsoren en vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat dit toernooi op korte termijn kon worden georganiseerd.
Op zaterdag zal als extra evenement een relay race voor de ‘fun’ gereden worden. Hierbij rijden teams van vier tot zes personen om ‘de Radboudbikkel’. De jeugd rijd een half uur, de ouderen en gemixte teams een uur. Hierbij gaat het om wie in de tijd zoveel mogelijk rondjes heeft gereden. Vrienden- en familieteams zijn welkom.

Meer info op: http://radboud-inlineskating.nl/Radboud-International-Inline-Skate-Tournament/
Kijken naar de wedstrijden? U bent van harte welkom, toegang gratis

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen