maandag 22 juli 2024
spot_img

Irene Schouten & Janno Botman zetten Schaatsdorp Andijk in Canada op de kaart

IJsclub Andijk feliciteert de Andijker toppers met een lach maar ook met een traan

Allereerst willen wij deze toppers feliciteren met hun geweldige prestatie in de Canadese stad Calgary waar onze plaatsgenoten op de Canadese ijsbaan Olympic Oval bij de wereldkampioenschappen afstanden vele medailles wisten te behalen.

Op de Team sprint mannen behaalde Janno Botman een zilveren plak waarbij moet worden opgemerkt dat dit onderdeel door 3 Nederlandse sprinters wordt verreden. Helaas was de Canadese ploeg enkel duizendste secondes sneller en wonnen zij het goud.

Bij de dames was Irene bij velen de favoriet bij de afstanden 3000 meter- 5000 meter- massastart vrouwen en de ploegenachtervolging voor vrouwen. De toeschouwers zagen dat de Nederlandse schaatskoningin het volledig waar maakte want de Andijkse schaatstopper bleek te sterk te zijn voor haar concurrentie. Behalve op de 5000 meter eindigde ze als tweede.

Met maar liefst 3 maal goud en 1 maal zilver was deze dame op de Canadese ijsbaan de echte ijskoningin.

Irene stopt met schaatsen
Nadat maandag 19 februari alle sportpagina’s vol stonden over de geweldige sucessen die Irene Schouten had behaald kwam die middag plots het nieuws dat de IJskoningin haar schaatsen in wedstrijdverband aan de wilgen ging hangen.

Irene Schouten. Archieffoto: Fred Homan

Wij als Andijker IJsclub werden daar ook bijzonder door verrast we hadden gehoopt dat ze nog door ging tot de a.s. Olympische winterspelen in Italië.

De Andijker gemeenschap wil haar dan ook heel veel dank zeggen voor al dat moois dat ze ons heeft gegeven tijdens haar schaatscarrière op div. kampioenschappen zowel bij de Marathon als bij het Wereldkampioenschap afstanden en natuurlijk bij de afgelopen Olympische Spelen in Peking.
Irene, namens IJsclub Andijk wensen wij jou nog een prachtig leven met alles wat je dan ook gaat doen. Wij hopen dat er vele kinderen zijn die door jou zijn geïnspireerd om ook te gaan schaatsen.

Tulpenwandeltocht 2024
Voor alle wandelaars die graag weer willen mee doen aan de Tulpenwandeltocht noteer dan alvast deze datum in uw wandelkalender. De Tulpenwandeltocht vindt plaatst op zondag 21 april 2024.

De start van deze tulpenwandeltocht is ook nu weer bij Zorgboerderij ‘de Tulp’ gelegen aan de Kleingouw.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen