woensdag 24 juli 2024
spot_img

Irene Schouten rondemiss en deelneemster tijdens wielerronde Wervershoof op 28 mei

Irene Schouten is de rondemiss tijdens de wielerronde van Wervershoof op 28 mei aanstaande. Tevens doet ze die dag mee met de dameswedstrijd. Hieronder een kennismaking geschreven door Mariska Huisman.

Wereldkampioen massa start! Op de Olympische spelen na het hoogst haalbare voor een sporter. Ik denk wel de mooiste sportprestatie van Irene. En niet alleen voor Irene maar ook voor mij was dit een sportief hoogte punt.

Samen met Irene zat ik in de nationale skeelerselectie en in dezelfde schaatsploeg. We reden samen naar de wedstrijden, naar trainingskampen en deelden daar dezelfde kamer. We legden samen onze trainingen af, skeeleren, fietsen, sprongtrainingen…We waren echte trainingsmaatjes.

Tijdens de trainingen wilden wij niet voor elkaar onder doen, we gingen altijd harder en harder. We maakten elkaar soms wel een beetje gek in de trainingen maar altijd met een lach. Pff wat gingen we soms kapot. Dan konden we de training maar net aan afmaken, we konden dan niet meer. We lachten er om… Maar als het er echt om gaat is Irene bloedfanatiek hoor, ook tijdens spelletjes. Ze wil altijd winnen. Irene heeft een echte winnaars mentaliteit. Door ons fanatisme hielden we elkaar scherp en gemotiveerd. Ook maakten we elkaar op deze manier mentaal en fysiek sterker.

Irene en ik kenden elkaar heel goed. We wisten precies wat we aan elkaar hadden. We konden volledig op elkaar vertrouwen tijdens de wedstrijden. Op het WK was dat in ons voordeel, het maakte ons tot een topteam. We maakten samen met onze coach een plan, met natuurlijk de winst als einddoel. Voor 100% stonden we achter ons plan, we gingen ervoor. Als het dan ook nog lukt is dat tè gek!! We reden een fantastische wedstrijd, Irene sprintte naar de winst (dat voelde voor mij ook als winst) en ik pakte zelf nog brons. Wat een belevenis, heel Thialf ging uit zijn dak! Een super ervaring.

Het volgende doel voor Irene is natuurlijk de Olympische Spelen. Goud op de Olympische spelen, een droom voor vele sporters. Daar heeft Irene heel veel voor over. Ze woont tegenwoordig in Heerenveen, zo bespaart ze reistijd en kan ze gebruik maken van de beste faciliteiten. Ongeveer 200 dagen per jaar is Irene van huis voor wedstrijden en trainingskampen. Daar tussendoor probeert ze veel bij haar familie te zijn. Irene is een echt familie mens. Ook houdt ze ervan om leuke dingen te doen met vriendinnen maar daar is weinig tijd voor. Een kwestie van plannen tussen alle trainingen door want er gaat geen training verloren. Door weer en wind wordt er getraind. Alles voor dat ene grote doel. Oké, één keer in het jaar kan er een keer gespijbeld worden van een training en dat is tijdens de kermis. Toch Irene?

Maak van dit schaatsseizoen en de voorbereiding weer één groot feest Irene, op naar GOUD!
Mariska Huisman

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen