vrijdag 21 juni 2024
spot_img

IVN  West-Friesland doet mee aan “NL doet” op 10 maart. 

Op 10 maart is het weer zover. De nationale “NL doet” dag. 36 schoolkinderen komen op de fiets naar het natuurgebied Het Egboetje in Oostwoud. 
Zij volgen daar een buitenles in kader van NL doet. Zij gaan onder begeleiding van ervaren IVN gidsen een aantal wilgen knotten. Na een duidelijke uitleg over het hoe en waarom de wilgen van hun pruik worden ontdaan volgt een veiligheidsinstructie. 
Daarna gaan zij aan de slag: in kleine groepjes onder leiding van een IVN gids én getooid met mooie gele veiligheidshelmen.   
Het knotten van de wilgenscheuten met een kleine zaag valt voor deze stoere kinderen uit de bovenbouw nog niet echt mee. 
Gelukkig is er ook nog ander werk. Met de afgezaagde takken wordt een mooie takkenril gemaakt die weer dient als schuilplaats voor kleine diertjes.
Kortom: een prachtige manier om jongeren kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk dat het IVN West-Friesland in dit mooie natuurgebied doet.
Daarnaast heeft het Oranjefonds een prachtig bedrag gedoneerd waar het IVN West-Friesland stevig werkmateriaal van kopen én wat lekkers voor deze stoere scholieren.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen