zondag 26 mei 2024
spot_img

Jachthaven Andijk wederom onderscheiden met Blauwe Vlag

Jachthaven Andijk is na enkele jaren afwezigheid weer actief betrokken bij de campagne van de Blauwe Vlag. Als Blauwe Vlag jachthaven voldoet Jachthaven Andijk aan hoge normen op het gebied van zorg voor het milieu, veiligheid, educatie rond natuur en omgeving. Daarnaast is het een vereiste dat de voorzieningen van hoog niveau zijn.

Hart voor het milieu
Voor de zorg voor het milieu kan Jachthaven Andijk alle afvalstromen rondom boot en haven innemen en verantwoord afvoeren. Daarnaast stimuleert Jachthaven Andijk de booteigenaren zorgvuldig om te gaan met het milieu. De afspuitlocaties voor de boten worden beschermd tegen milieu en- geluidsoverlast. Ook het gebruik van zonnecollectoren, zonneboilers en led-armaturen dragen er aan bij dat Jachthaven Andijk dit jaar weer beloond is met deze internationale erkenning.

Veiligheid boven alles
Voor de veiligheid zijn de steigers uitgerust met zwemtrappen en brandblusapparaten. De plaats waar deze te vinden zijn is aangegeven op een informatiepaneel in het havengebouw.

Internationaal herkenningssymbool
Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige, schone jachthavens.
Ga voor meer informatie over Jachthaven Andijk naar www.jachthavenandijk.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen