maandag 20 mei 2024
spot_img

Jan Schouten (Jean le Jean Catering) jurylid Award Duurzame Ondernemer 2018

Ondernemers uit Medemblik kunnen deze zomer meedingen naar de Award Duurzame Ondernemer 2018. Een van de juryleden dit jaar is Jan Schouten (Jean le Jean Catering), winnaar van de vorige editie.

Jan Schouten beveelt het ondernemers aan mee te doen met de award-verkiezing. “Je wordt je beter bewust van het energieverbruik en dat je veel kosten kunt besparen.”

Experts
De andere leden van de driekoppige jury dit jaar zijn de experts Bon Uijting (adviseur Circulaire Economie bij Rijkswaterstaat) en grondstoffenmakelaar Gerko Brouwer van de gemeente Medemblik.

Stappen
Na de prijsuitreiking waren collega-bedrijven waren benieuwd, welke duurzame stappen Jan Schouten heeft gezet om de Award te winnen. De ondernemer uit Zwaagdijk-Oost vindt dat dit best meevalt. Enkele voorbeelden: “Als het even kan, koop ik producten uit de regio in. Vis komt uit de buurt, de Opperdoeser Rondes komen natuurlijk uit onze gemeente en de Beemsterkaas betrekken we uit de regio.” Ook schafte Jan Schouten zonnepanelen aan. “We redden het nog niet helemaal energieneutraal te worden, door de piekbelasting in de werkzaamheden. Maar de helft van het verbruik kunnen we al zelf helemaal opwekken.”

Besparing
Wat ook energie dus geld scheelt is de LED-verlichting. “Verder scheelt het dat we een koelcel in plaats van koelkasten in het bedrijf hebben. Hiermee beperk je het energieverbruik en bespaar je geld.”

Hij zou maar wat graag een elektrische bedrijfsauto aanschaffen, maar vindt dat nu nog toch te duur. “De gemeente Amsterdam geeft er subsidie op, hadden we dat in Medemblik ook maar!”

Informatie
Informatie over de verkiezing voor de Award Duurzame Ondernemer staat onder: www.medemblik.nl/nieuws en rechtstreeks:

https://www.medemblik.nl/nieuws/circulair-ondernemen-thema-award-duurzame-ondernemer-2018/

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen