zondag 23 juni 2024
spot_img

Jasmijn Dijkstra gaat door naar Provinciale finale voorleeswedstrijd

In Noord-Holland hebben ongeveer 300 scholen zich aangemeld voor de voorleeswedstrijd. Op deze scholen werd een voorleeswedstrijd georganiseerd waarbij werd bepaald wie zich voorleeskampioen van de school mocht noemen. De beste lezers mochten deelnemen aan de lokale voorleeswedstrijd.

Voorleeskampioene
Zo werd Jasmijn Dijkstra voorleeskampioen van de Kuyperschool in Andijk en daarna van de gemeente Medemblik.
Alle winnaars van de lokale wedstrijden kregen een uitnodiging om mee te doen in één van de drie kwartfinales in Noord-Holland.
Op 4 maart streden leerlingen uit Den Burg, Den Helder, Ilpendam, Nieuwe Niedorp, Heiloo, Edam, Purmerend, Tuitjenhorn, Hoogwoud, Grootebroek, Hoorn en Andijk mee aan de regionale wedstrijd die werd gehouden in de bibliotheek van Hoorn. De twee beste lezers konden zich plaatsen voor de halve finale in Amsterdam.

Provinciale finale
Jasmijn las vol enthousiasme een gedeelte voor uit ‘Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist’ geschreven door Tosca Menten. Ze wist met haar verhaal de jury en het publiek zo te boeien dat zij is uitgekozen om onze regio te vertegenwoordigen bij de provinciale finale op 7 april 2017 in het OBA Theater in de Openbare Bibliotheek te Amsterdam. Net als Jasmijn mag ook Heleen Landman uit Den Burg naar de halve finale.

In Amsterdam zullen de winnaars van de drie regio’s gaan uitmaken wie Noord-Holland gaat vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.
De landelijke finale wordt gehouden woensdagmiddag 17 mei 2017 in Schouwburg Amstelveen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen