vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Jasmijn Dijkstra voorleeskampioen van gemeente Medemblik

Ook dit schooljaar hebben leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland massaal meegedaan aan de 24e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd, een initiatief van Stichting Lezen. Er zijn maar liefst 3.206 kinderen tot voorleeskampioen van hun school gekroond. In de komende maanden zullen zij hun voorleestalent laten zien tijdens de lokale, regionale en provinciale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Op 17 mei 2017 zullen uiteindelijk twaalf provinciale finalisten het tegen elkaar opnemen tijdens de landelijke finale in Amstelveen. Een jury onder leiding van de nieuwe Kinderboekenambassadeur bepaalt dan wie zich De Nationale Voorleeskampioen 2017 mag noemen.

Jasmijn Dijkstra werd in oktober 2016 voorleeskampioen van de Kuyperschool in Andijk. Ze las voor uit het boek: ‘Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist’ geschreven door Tosca Menten. Jasmijn had dit boek gekozen omdat ze in 2016 ambassadeur was van Tosca Menten en ze dit verhaal grappig en spannend vindt. Ze heeft een gedeelte uit dit boek ook op “de dag van de ouderen” voorgelezen in verzorgingshuis Sorgvliet in Andijk. Ze wist de bewoners te boeien en kreeg veel complimenten.

Op 11 februari 2017 deed Jasmijn, namens de Kuyperschool, mee in de lokale vervolgronde die werd georganiseerd door de bibliotheek in Medemblik. Jasmijn gaf aan best zenuwachtig te zijn, maar daar merkte het publiek weinig van. Ze las vol enthousiasme voor en werd door de jury uitgeroepen tot ‘voorleeskampioen van de gemeente Medemblik’.
Op 4 maart zal Jasmijn meedoen in de regionale vervolgronde.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen