maandag 15 juli 2024
spot_img

JE MOET DE MINST LEUKE SCENARIO’S OOK MEENNEMEN

Zo net na Valentijnsdag misschien geen leuk onderwerp, maar in het begin van je relatie is alles rozengeur en maneschijn en je gaat ervan uit dat dit nooit zal veranderen. Dat is uiteraard een goed uitgangspunt. Laatst zij iemand, “liefde is een werkwoord. Je moet aan je relatie blijven werken”. Klinkt makkelijk, maar hou maar eens alle ballen in de lucht. Zeker in deze tijd. Helaas is het aantal ontbindingen van relaties erg hoog. Dit zijn nog cijfers van 2021 van het CBS, maar op hun site staat dat in 2020, 28.965 huwelijken eindigden door echtscheiding. Ook het aantal geregistreerde partnerschappen dat in een scheiding eindigt neemt flink toe, van het aantal samenlevingsovereenkomsten dat wordt ontbonden, maar niet te spreken. De gemiddelde leeftijd van uit elkaar gaan ligt tussen de 45 en 50 jaar.

Zet het goed op papier
Dus is het advies om zaken duidelijk vast te leggen, op het moment dat je nog samen door een deur kan. Rechtvaardigheid naar beide kanten, daar moet je gewoonweg van tevoren samen over praten. We helpen je graag bij wat belangrijk is om te regelen.

Alles jaren terug al vastgelegd?
In de loop van de jaren verandert je leven, het kan daarom ook belangrijk zijn om van tijd tot tijd de gemaakte afspraak aan te passen. In welk laatje ligt jullie contract?

Groot misverstand
Tegenwoordig ben je van rechtswege op huwelijksvoorwaarden gehuwd. NEE! Laat je voor het ja-woord goed informeren!

Mantel&Voors Notarissen en Mediators – Andijk 0228-592224/Benningbroek 0229-591264.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen