dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Jeroen Thomas; eigenaar tatoeëerstudio ‘Ink XL Tattoos’ in Andijk

Sinds twee weken is het officieel. Jeroen Thomas, sinds twee jaar inwoner van Andijk, heeft officieel een tattoozaak aan huis. “Ik heb me in december ingeschreven bij de Kamer van Koophandel maar er moet wel aan de eisen van de GGD voldaan worden en dat is gelukkig het geval”, vertelt Jeroen.

Tekenen en airbrushen
Jeroen is van oorsprong stukadoor en heeft vijftien jaar zijn eigen bedrijf gehad. Wegens gezondheidsklachten kon hij hier niet langer mee doorgaan. Tekenen en airbrushen waren altijd al hobby’s van de voormalig bewoner van Vleuten (Utrecht). “Wel op canvas hoor, op de kunstzinnige manier en niet op auto’s en motoren”, legt Jeroen uit. ‘Toen Jeroen vier jaar geleden stopte met zijn bedrijf is hij op zoek gegaan naar een nieuwe bron van inkomsten en via vrienden en bekenden kwam hij in aanraking met het tatoeëren.

Oefenen, oefenen, oefenen
Volgens vrienden en kennissen had Jeroen talent en op aanraden van hen heeft hij een tatoeëer apparaat en benodigdheden aangeschaft. “Ze zeiden dat ik binnen een half jaar beter zou tatoeëren dan hen, dus ik ben het gaan proberen.”

Jeroen vertelt dat hij eerst heel veel heeft geoefend op kunsthuid. “Daar hebben ze tegenwoordig mooi spul van, een soort rubber”, legt Jeroen uit. Na 3 maanden kwamen de eerste mensen al, hij mocht het wel op hen proberen. Maar allereerst heeft Jeroen op zichzelf geoefend. “Ik ben mijn eigen been gaan tatoeëren, dat is wel gek want je weet dat je jezelf een beetje pijn gaat doen maar het resultaat mocht er zijn!” Daarna kwamen er steeds meer klanten, eerst een vriend en zijn vrouw en via mond tot mond reclame had Jeroen al rap allerlei mensen die zich aanboden.

Studio aan huis
“Eigenlijk wilde ik gewoon het liefst een studio aan huis en dan wel een waar iedereen zich op z’n gemak voelt, van kassajuffrouw tot tuinman en van politieagent tot notaris.” Jeroen vertelt dat steeds meer mensen een tattoo willen en dat het allang niet meer iets voor een bepaald soort mensen is. “Maar ik heb wel gemerkt dat mensen het fijn vinden om wat privacy te hebben en niet dat iedereen in- en uitloopt terwijl zij daar liggen, bij mij in de studio is die privacy er.”

Doelen
Voor de toekomst wil Jeroen, naast zijn tatoeëerkunsten, ook het tekenen en airbrushen weer oppakken. “Hiervoor deed ik dit in opdracht maar nu wil ik schilderijen maken met mijn eigen visie”. En als hij dan echt verder mag dromen, ziet hij zichzelf ook wel als tattooartist op Curacao of in Canada, als ‘gast tatoeëerder’ voor een paar dagen. “Of weken”, voegt Jeroen er direct aan toe.

Contact
Via de Facebookpagina Ink XL tattoos kun je op de hoogte blijven van leuke acties.

Voor meer informatie of een afspraak kan je contact opnemen met
inkxltattoos@gmail.com of 06 254 620 85.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen