maandag 22 juli 2024
spot_img

JoCo levert maatwerk bij u thuis

JoCo Zonwering is het bedrijf van John Commandeur uit Andijk. Hij levert -zoals de naam van het bedrijf al doet vermoeden- zonweringen. Maar hij doet zoveel meer. “Ik plaats nieuwe zonwering, voer reparaties en onderhoudsbeurten uit. Daarnaast herbekleed ik markiezen, zodat ze weer jaren mee kunnen. Dat doe ik allemaal zelf, in eigen beheer, dan weet ik wat ik aflever,” zo vertelt John. “Ook voor horren en rolgordijnen bent u hier aan het juiste adres.”

Zomer en winter
“Mijn werk doe ik inmiddels al zo’n dertig jaar. Zomers is het werk anders dan in de winter. De maanden van december tot februari gebruik ik voor onderhoud aan markiezen van klanten en voor herbekledingsopdrachten. Daar heb ik nu mooi de tijd voor.”

Opslaan binnen voor behoud kwaliteit.
Veel mensen hebben een markies hangen. Van het gebruik worden deze natuurlijk ook vies. “Er vliegt wel eens een vogel met hoge nood voorbij,” lacht John. Het is daarom aan te raden om vanaf oktober de markiezen er af te halen en schoon en droog op te bergen tot in het voorjaar. “Dat is niet voor iedereen een makkelijke klus, dus daar kan ik voor langs komen. Desgewenst sla ik ze bij de mensen thuis op, bijvoorbeeld in de schuur. Maar ik heb ook een flinke opslagruimte waar dat kan.”

Nieuwe collectie, nu de tijd
Wat veel mensen niet weten is dat het doek van een markies prima te vervangen is voor een nieuw. Als het houtwerk nog goed is, is dat prima te doen. “Zelfs als er wél een latje wat minder is geworden door het langdurige gebruik, kan ik dat gewoon vervangen,” zo vertelt John. “Met een professionele schoonmaakbeurt, wat herstelwerk en een nieuw doek (desgewenst in een heel andere kleur) hangen de “oude” er dit voorjaar weer bij als nieuw!”

Frisse kleuren, nieuwe look
John laat verder zien: “Ik heb net de nieuwe collectie doeken binnen. Helemaal nieuw in de collectie van het Duitse merk Swela zijn de ‘vals effen’- doeken. Ze lijken effen van kleur, maar hebben een heel subtiele structuur. Daarnaast heeft dit merk als voordeel dat de naden van de doeken niet aan elkaar gestikt worden, maar verlijmt. Dit heeft veel voordelen. Het laat niet los, het kan grote trekkrachten weerstaan en is bijna onzichtbaar.”

Hor tegen mug en pol
Naast zonwering op maat, verzorgt JoCo  ook horren op maat. Kiep/kantelraam of een extra breed kozijn? Liever een pliséhor van links naar rechts of een hor met speciaal pollengaas? Voor elke opening is een oplossing. “Omdat elke situatie anders is, kom ik graag bij u thuis. Dan laat ik u de mogelijkheden zien. Een oudere dame liet mij ooit zien dat ze haar hor niet meer gebruiken kon. Mevrouw kon haar arm niet meer hoog genoeg tillen om de hor vast te pakken alvorens hem te sluiten. Een hor dat sluit van links naar rechts bleek de oplossing. John zegt: ”We denken graag in oplossingen. Ook voor uw raam of deur hebben we er zeker één.”

JoCo Zonwering, Dijkweg 378, 1619 JM Andijk, telefoon  06-518 837 74 of per e-mail info@jocozonwering.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen