maandag 20 mei 2024
spot_img

Joery Valk, veelzijdig vakman.

“En de muziek die Tim Knol geschreven heeft, is prachtig”. We zitten aan tafel in het kantoor van Joery Valk van Valk CV-service en onderhoud aan de Handelsweg. Hij is nauw betrokken bij het spektakel ‘De Ontdeckingh’ dat vanaf 17 augustus plaats vindt op het Enkhuizer Zand.

Joery ontpopt zich als een veelzijdig en ambitieus mens. Kwam op z’n twaalfde met z’n ouders naar Adijk, volgde de opleiding MTS-werktuigbouwkunde en werkte lange tijd als monteur bij de BAM. Zes jaar geleden begon hij voor zichzelf: Valk service & onderhoud.. Inmiddels kan het bedrijf bogen op drie vakkrachten. Het bedrijf legt zich toe op onderhoud en beheer van CV-installaties. Niet alleen van u als particulier, maar ook op die in de huisjes op de verschillende vakantieparken in West-Friesland. Joery: “We merken aan onze snel groeiende klantenkring en de belangstelling vanuit grote opdrachtgevers dat er meer en meer aandacht komt voor certificering en vakbekwaamheid. Dat hangt samen met de noodzaak te verduurzamen. Zo zijn we nu met een klant bezig een luchtwarmtepomp te installeren in combinatie met een kleine CV-ketel. Dit zogenoemde ‘hybride’-systeem vervangt twee doorsnee CV-ketels en daar met veel ambitie op in.”
Het inzetten van zonne- en wind-elektriciteit voor de verwarming van onze huizen maakt het werk van het huidig CV-bedrijf alleen maar veelzijdiger en gecompliceerder. Vandaar die groeiende belangstelling voor vakbekwaamheid. En op dit punt, zo verzekert Joery ons, kan de klant altijd aan op gecertificeerde vakkennis binnen Valk service & onderhoud.

Valk Event Crew
Het werk wordt veelzijdiger. Dat laatste brengt ons op een andere kant van Joery. Al sinds jaar en dag is hij betrokken bij het opzetten van festivals en dergelijke manifestaties in West-Friesland. Dat begon met het toenmalig Obsession festival. Joery werd gevraagd of hij kon helpen bij de aanleg van de stroom- en watervoorziening. Joery houdt van reuring en van live muziek, dus was daar zeker voor te porren. En zo werd hij een veel gevraagd man. Joery: “Obsession dus, Cube Outdoor, Megabeach, en de Speeldag in Hoorn, om wat te noemen. Dat bood de mogelijkheid tot professionalisering van m’n hobby. En ben ik Valk Event Crew begonnen. Uiteraard vooral actief in de zomermaanden. En goed te combineren met de CV-diensten”.

De Crew tekent voor de organisatie van uw buitengebeuren. Kassamedewerkers, beveiligers, hekken, toiletten, podiumopbouw, noem het. De Crew verzorgt het.

En zo is hij, zoals gezegd, verantwoordelijk voor de bouw en werking van water-en stroomvoorzieningen voor theaterspektakel “De Ontdeckingh”: over het leven in Enkhuizen in de 16e eeuw en de avonturen van twee ontdekkingsreizigers. Zestig acteurs, spectaculaire decors, animaties en muziek van de hand van Tim Knol, de muzikant uit Hoorn van inmiddels internationale faam.

Laat Joery nu net met z’n neus – of eigenlijk oren – in een eerste repetitie vallen!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen