zondag 23 juni 2024
spot_img

Jolien Harders ontmoet Paul van Loon en Prinses Laurentien Boekpresentatie van schrijfwedstrijd Efteling

In 2017 was Jolien een van de winnaars van de Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen, die was uitgeschreven door de Efteling. Uit maar liefst 2800 inzendingen, werden 14 winnende sprookjes gekozen, waaronder dus dat van Jolien. Zondag 17 maart was het dan zo ver; de boekpresentatie van De Sprookjessprokkelaar vertelt, met aansluitend de musical van de Sprookjessprokkelaar. En daar mocht Jolien, samen met haar man Jim, bij aanwezig zijn.

Stomverbaasd
Twee jaar geleden werd Jolien verrast in Sprookjeswonderland door Eftelingelfje Aloë, met het nieuws dat ze een van de winnaars was. Jolien: “Ik was stomverbaasd, ik wist van niks en kon van schrik niks meer zeggen. Op de achtergrond stond mijn man Jim te grijnzen; de Efteling had contact met hem opgenomen om mij te kunnen verrassen.” De 14 winnende sprookjes dienden als inspiratie voor een nieuw boek dat geschreven werd door kinderboekenschrijver Paul van Loon en Prinses Laurentien, in opdracht van de Efteling, dat in 2017 vierde al 65 jaar hoeder van het sprookje te zijn.

Prinsessen & BN’ers
Bijna twee jaar later was het dan eindelijk zo ver, de boekpresentatie in theater Chassé in Breda. Jolien: “Dat ik twee jaar geleden won, was al heel bijzonder, maar deze dag was helemaal speciaal! Ik mocht Prinses Laurentien en Paul van Loon ontmoeten, van wie ik het eerste gesigneerde exemplaar kreeg.” Er was die dag veel pers aanwezig, zoals RTL Boulevard en SBS6. Ook was de vakjury erbij, die destijds de winnende sprookjes had uitgekozen. Die bestond o.a. uit Jochem van Gelder, Plien van Bennekom en Jan Rot. Jolien: “Mijn naam stond geïllustreerd in het boek en Prins Constantijn heeft me nog persoonlijk gefeliciteerd. Het was een beetje onwerkelijk.” Het is duidelijk: deze dag voelde het voor Jolien zelf even alsof ze zich in een sprookje bevond!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen