dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Jong en oud genieten van elkaar!

Slechts 7 weken oud zijn de pups die op bezoek gaan bij de oudere dames en heren die verblijven in de Omringlocatie Sint Nicolaas in Lutjebroek. Vorige week waren de zes broertjes en zusjes uit dit zelfde nest reeds op bezoek bij de bewoners van Omring locatie Sint Jozef in Wervershoof.

“Het is fijn en leerzaam voor iedereen. Elke keer is het weer genieten. De dames en heren die met hun gerimpelde, doorleefde handen woelen in de warme, pluizige vacht van de jonge hondjes. Het is een enorm contrast en toch is er altijd een klik.”

Op bezoek
“Al eerder hebben we afspraken gemaakt met de Omringlocaties hier in de buurt van Wervershoof. We hebben vaker een nest puppies,” vertelt Katinka Stroet uit Wervershoof. “Voor de bewoners is het bezoek van een groepje jonge dieren geweldig. Het is een hele belevenis. Sommige ouderen aaien de zachte vacht, andere kijken liever op een afstandje naar de capriolen van de jonge, onstuimige dieren. Iedereen geniet op zijn eigen manier. De pups krijgen allemaal een bekende begeleider mee, zodat er geen problemen ontstaan. Iedereen moet er plezier aan beleven, ook de pups.”

Het is fijn en leerzaam voor iedereen.

Thai Bangkaew Dog
Moeder Yu Phin is een Thai Bangkaew Dog. Samen met de reu Rama heeft ze een nest van 12 pups afgeleverd. Ze zijn geboren in december 2018 en nu ongeveer 7 weken oud. “Het is een flink nest, maar liefst twaalf pups kwamen gezond en wel ter wereld. Daar heb ik mijn handen aan vol,” aldus fokster Katinka Stroet.
“Ze moeten allemaal gesocialiseerd worden en zoveel mogelijk beleven op deze jonge leeftijd. Daar hebben de hond en zijn eigenaar alleen maar profijt van. Dit bezoek is slechts één van de dingen die we met ze ondernemen.”

Pups beschikbaar
Enkele pups zijn nog op zoek naar een warm mandje.
Interesse? Op www.fieterdefointjes.nl vindt u alle informatie die u nodig hebt, indien u interesse hebt in een pup van dit nest.

Wilt u meer informatie over wonen in een Omringlocatie kijk dan op wwww.omring.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen