maandag 15 juli 2024
spot_img

Jongens, heb je het al vernomen?

Sinterklaas zal dit jaar weer naar Andijk komen. Anders dan andere jaren zal de Sint dit jaar niet bij de jachthaven arriveren. Hij zal een tien kilometer lange route door het dorp afleggen. Natuurlijk wordt de Sint hierbij vergezeld door vele Pieten en gezellige muziek. Kijk jij er ook al zo naar uit?

Dit jaar bestaat het Sinterklaascomité Andijk 40 jaar. Reden voor een feestje! Met een toch al overvolle feestmaand werd er vooral gedacht richting een ‘bijzondere intocht’. “Volgens mij hebben we samen met de Sint en de Pieten een heel leuk plan bedacht,” vertelt Esther Vriend namens het comité.

Avondrit
Om 17 uur vertrekt een bonte stoet is rustig tempo richting Andijk. Daar kunnen kinderen, samen met hun (groot)ouders een plekje langs de route uitkiezen. Een hele rij karretjes vol leuks en lekkers wordt meegetrokken in de stoet, dat zal zeker opvallen! Pieten verplaatsen zich lopend, per step of motor en zijn duidelijk zichtbaar met hun ‘glow in de dark’ armbanden. “Het is natuurlijk superleuk als langs de kant ook kinderen staan die goed zichtbaar zijn! Je zou bijvoorbeeld je lampion mee kunnen nemen, dat geeft een extra feestelijk gezicht.”

De route
Elders in deze Andijker vindt u de route. Het beginpunt en eindpunt staan aangegeven. De tijdsplanning is dat de stoet om ongeveer 19 uur bij het eindpunt zal zijn. “Voordeel van een route door het hele dorp is ook, dat er geen grote mensenmenigte bijeen hoeft te komen om een glimp op te pikken van de Sint en zijn gevolg. Dat is in deze tijd toch ook een belangrijke reden geweest om het op deze manier te doen!”

Muziek en lekkers
Op de vrachtwagen die in de stoet meerijdt klinkt natuurlijk Sinterklaasmuziek. Liedjes om mee te zingen, om op te dansen en vooral om van te genieten. De Pieten uit de enige echte Pietenband hebben goed geoefend en kunnen niet wachten om naar Andijk te mogen komen. Nog een bijzondere Piet is meegekomen. Wellicht herkent iemand hem nog wel van eerdere jaren? Deze Piet heeft een speciale koksmuts op en heeft glutenvrije pepernoten voor kinderen met een allergie. “Niemand wordt overgeslagen, we zijn blij iedereen weer te zien. Zwaai even naar mij als je op de foto wilt of een ‘boks’ wilt geven,” lacht Piet tijdens een video-interview.

Sintcomité tevree
“Het is elk jaar weer een hele klus om alles op een leuke en verantwoorde manier rond te krijgen. Dit jaar vieren we ons 40- jarig jubileum met een heel verrassende intocht. Wij zijn tevreden als we langs de weg vele lachende en blij kindersnoeten zien genieten van een verlichte avondintocht! Daar doen we het toch voor!” aldus Esther.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen