woensdag 24 juli 2024
spot_img

“Jongeren van West-Friesland zet zich in voor de mentale gezondheid van jongeren”

De organisatie van Jongeren van West-Friesland ziet hoeveel impact de corona maatregelen hebben (gehad) op de jongeren. Bijna alle jongeren die ze spreken geven aan last te hebben van eenzaamheid en/of somberheid en hebben moeite met het leggen van nieuwe contacten en/of gelijkgestemden vinden. Door middel van evenementen proberen ze jongeren tussen de 18 en 39 jaar in verbinding te brengen met elkaar én zichzelf.

Ze vinden het belangrijk dat de jongeren zichzelf kunnen zijn, persoonlijke moeilijkheden kunnen delen en elkaar uitdagen om zichzelf te ontwikkelen. Door op een gezonde manier met elkaar te verbinden, hopen ze dat de activiteiten bijdragen aan de algehele gezondheid, fysiek én mentaal.

Het initiatief is in 2019 opgezet door Anoek Harder (25), vanuit een wens naar meer verbinding en open contact en activiteiten die niet perse om alcohol draaien. ‘Ik had behoefte aan meer diepgang dan de gesprekken; Hé, alles goed? Ja, met jou?’. Ondertussen is ook Fleur Lassche (24) aangesloten bij de organisatie en blijft de groep groeien. Al meer dan 400 jongeren zijn betrokken! Ze bereiken ze via de Facebookgroep, Instagram en een Whats-appgroep.

Iedere maand organiseren ze activiteiten, zoals 18 februari ‘Kletspraat’ waarbij ze het thema Persoonlijke grenzen gaan bespreken. Hoe ga je met elkaar om? En hoe kun je je grenzen aangeven? Door de misstanden rondom “The Voice of Holland” is dit een erg actueel thema. Daarnaast organiseren ze een ijsbad workshop, waarbij je middels ademhalingstechnieken je eigen angsten gaat overwinnen in een bad met ijs. Er zijn groepswandelingen, bordspellenavonden, binnenkort een Valentijnsactie en er staat deze zomer een kampeerweek op de planning!

Alle jongeren uit West-Friesland tussen 18 en 39 jaar zijn welkom. Vind je het leuk om aan te sluiten? Ga op social media naar @jongerenvanwestfriesland of kijk op www.jongerenvanwestfriesland.nl Let’s connect!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen