woensdag 24 april 2024
spot_img

Josia 25 jaar!

In maart bestaat Josia 25 jaar! In 1998 is de boekshop gestart door Boukje Walstra, in haar verbouwde garage aan de Middenweg. Het verlangen om een evangelische boekshop te starten was er al langer, maar er was al een winkeltje aan de Buttervin, dus Boukje liet haar verlangen een poosje rusten. Tot het bericht kwam dat het andere winkeltje ging stoppen en er aan Boukje gevraagd werd of zij de winkel wilde overnemen.

Door een bijzondere samenloop van omstandigheden, waarin Boukje duidelijk de hand van God ziet, kwam er een startbudget van 25.000 gulden. Met dit geld konden de eerste boeken gekocht worden. Dit was echter nog niet genoeg om alles te kunnen bekostigen. Bedrijven geloofden echter in de start van Josia en zegden toe dat Boukje allerlei spullen mocht meenemen voor de winkel en mocht teruggeven wat niet verkocht werd. Met hulp van man Piet werd de garage omgetoverd tot winkel en kon er daadwerkelijk gestart worden. Een aantal jaren later werd de winkel vergroot, met hulp van vele vrijwilligers: meer ruimte, een koffietafel, een keukenblokje en een toilet.

Vanaf het eerste begin heeft de winkel gedraaid met vrijwilligers, aanvankelijk aangestuurd door Boukje en later overgenomen door Miriam Groot. De winst die de verkoop oplevert gaat naar zendingsechtparen die zich verspreid over de wereld inzetten voor God en voor de mensen in nood.
De naam ‘Josia’ betekent: de Here draagt. En terugkijkend is dat ook wat wij door de jaren heen ervaren hebben! En nu bestaat Josia dus alweer 25 jaar en dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan!

Voor de hele maand maart staan tal van activiteiten gepland (zie het programma elders in de Andijker), met een spetterende aftrap op zaterdag 4 maart: koffie en taart voor alle klanten en tussen 11 en 12 uur een optreden van zangeres Christie! Verder in de maand allerlei activiteiten die iets te maken hebben met de boekshop: van een voorleeshalfuurtje voor de allerkleinsten, tot een ontmoeting met zendelingen en een seniorenuurtje met muziek.

Alle activiteiten vinden plaats in de winkel zelf, zodat mensen die misschien nog nooit binnen zijn geweest ook eens een kijkje kunnen nemen. Dus of u nu een trouwe klant bent, misschien ooit 1x geweest bent of nog nooit over onze drempel bent gestapt: iedereen is van harte welkom!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen