vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Jubileum voor Andijker Bridge Club

Ongeveer honderd deelnemers telt bridgeclub Andijk. Zij komen wekelijks een potje kaarten. Dan spelen zij het spel Bridge. Goed om de hersenen actief te houden, gezellig om met elkaar te doen en toch ook voor een beetje competitie. Want je moet jezelf wel wat uitdagen natuurlijk,“ vertellen de enthousiaste bridgers van de feestcommissie. “ Sinds 1939, zo vertelt de geschiedenis van de club wordt er in de huiskamers van Andijk bridge gespeelt en dat is nu 80 jaar geleden. “Dat jubileum gaan we vieren!”

Jubileumfeest
Op 11 mei 2019 vieren de leden en genodigden het 80 jarig jubileum van de club. “Uiteraard spelen we die dag meerdere spellen van ons favoriete spel. Daarnaast is er een taartenbakwedstrijd, tijd voor een hapje en een drankje en luisteren we naar de verhalen van weleer.”

Teamsport en contactsport
Wist u dat na voetbal, hockey en volleybal bridgen de vierde grote teamsport in in Nederland?
Naast het teamgevoel is bridgen ook een contactsport. “Niet dat je elkaar aanraakt zoals bijvoorbeeld bij judo, maar hier ontstaan makkelijk nieuwe vriendschappen en fijne contacten.”

Sarto is dé plek
Elke donderdagavond om 19:30 uur komen de leden van Bridgeclub Andijk in Sarto bij elkaar om hun spel te spelen. Een spel wegleggen duurt ongeveer 7-8 minuten en daarmee is het een kort, hevig denkspel. Op een kaartavond worden dan ook 28 spellen gelegd. U kunt hier spelen op diverse niveau’ s, in diverse lijnen. Er is plek voor beginners en gevorderden. Bridge is een ervaringsspel, door het te doen word je steeds beter. “ De gemiddelde leeftijd ligt net boven de 65. De jongste is nog geen 40 en de oudste speler al bijna 90 jaar. Jong geleerd, is oud gedaan gaat hier zeker op! In brigdetermen zijn wij een ‘jonge’ club.”

Competitie
“We spelen een wintercompetitie van half september tot aan Hemelvaartsdag, ook is er een zomercompetitie met vrije inloop. We spelen geautomatiseerd. De spellen worden niet hand geschud, maar door een machine die de spellen dupliceert. Alle deelnemers in iedere lijn spelen dus dezelfde spellen. Andijk loopt met dit soort dingen vaak voorop. Na afloop is de uitslag dan ook snel bekend en later kan men op de computer kijken hoe andere tafels een extra slag hebben weten te halen. Een stukje analyse voor wie dat wil, ook daar kun je van leren!” vertelt men verder.

Wilt u leren bridgen?
Op de website www.pecona.nl vindt u alle informatie die u zoekt. U kunt contact opnemen met Lolke Kooiman en meedoen aan een beginnerscursus van 12 weken die elk jaar start half september. “ We zijn er op regionaal niveau en niet alleen voor leden uit Andijk. Kom het gerust eens proberen. Iedereen kan het leren.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen