Kabouters verspreiden een zee van licht

Kabouters van Scouting Arcadia verspreiden een zee van licht Scouts dragen bij aan vrede en vriendschap. Het vredeslicht is ook te bewonderen op de markt van Stede Broec op donderdag 22 december en op de markt van Hoogkarspel op vrijdag 23 december. Neemt u wel uw eigen lantaarn mee.

271

Kabouters van Scouting Arcadia verspreiden een zee van licht Scouts dragen bij aan vrede en vriendschap

Op zaterdag 17 december komen ruim 200 scouts uit het hele land naar NS Trefpunt vlakbij Utrecht Centraal om het vredeslicht op te halen en te verspreiden als teken van vrede en vriendschap.
Al meer dan 25 jaar wordt jaarlijks in Bethlehem het vredeslicht ontstoken, waarna kinderen en jongeren uit allerlei landen het verspreiden over de hele wereld. Hierdoor vormen zij een keten van licht als teken van vrede en vriendschap. Ook Nederlandse scouts dragen bij aan dit initiatief. Op 8 december reist een aantal leden van Scouting Nederland naar Wenen om het vredeslicht op te halen, waarna scouts het vredeslicht in Nederland verspreiden.
Op zaterdag 17 december komt het vredeslicht aan op het centraal station van Utrecht, waar het wordt doorgegeven aan andere scouts, zo ook aan de kabouters van Scouting Arcadia. Deze landelijke manifestatie vindt plaats in NS Trefpunt, nabij Utrecht CS. De Nederlandse Spoorwegen ondersteunt dit initiatief en sponsort het evenement.

Na het ontsteken van het licht in de eigen lantaarns vertrekken de scouts van Scouting Arcadia per trein naar Grootebroek. Ze nemen het vredeslicht mee om het vredeslicht verder te verspreiden. Het vredeslicht wordt op kerstavond naar de protestantse kerk van Westwoud en Hoogkarspel gebracht. De viering in Westwoud begint om 19.00 uur en in Hoogkarspel om 22.00 uur. Na afloop van de viering kunt u uw eigen vredeslicht mee naar huis nemen.

Het vredeslicht is ook te bewonderen op de markt van Stede Broec op donderdag 22 december en op de markt van Hoogkarspel op vrijdag 23 december. Neemt u wel uw eigen lantaarn mee.