maandag 24 juni 2024
spot_img

Kampioen bij Kolfclub ‘Onder Ons’!

Evenals dit voorjaar bij de Klasse Kampioenschappen heeft onze club nu ook bij de Nederlandse Kampioenschappen een winnaar mogen begroeten.

Vorige week werden in de Schelvis in Zuid – Scharwoude de Nederlandse Kampioenschappen kolven voor heren gehouden. Van maandag tot zaterdag werden de voorronden gespeeld. Hierbij spelen we twee keer vijf slagen. Het dan verzamelde punten aantal bepaalt wie er op zaterdag terug mag komen om de finale te spelen.

Een aantal leden hebben deze voorronden gespeeld en vier van hen mochten zich melden voor de finale. De één had in deze finale meer succes dan de ander; ons nog tamelijk nieuwe lid Piet Commandeur speelde voor de eerste keer finale en mocht dit daarom bij de aspiranten doen. Hij had in de voorronde op de maandagavond 76 punten geslagen en stond daarmee ruim bovenaan bij die aspiranten. De nummer twee had 67 punten verzameld en de laatste finalist begon met 59 punten aan de finale.

Piet sloeg er in de finale 34 bij en werd hiermee met afstand kampioen van Nederland met totaal 110 punten; nr. twee eindigde op 100 punten en de derde finalist haalde 92 punten. Voor Piet een schitterende prestatie, waarmee de kolfclub hem van harte feliciteert.

Mocht u ook finale willen spelen, meldt u dan bij onze kolfclub. We spelen op woensdag in ons clubhuis Cultura, zowel ’s middags als ’s avonds.

Kolven, een spel van vroeger voor de mensen van nu!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen