donderdag 13 juni 2024
spot_img

Kanjers, zij die doorwerken in ieders belang

Natuurlijk: iedereen denkt meteen aan de mensen in de zorg! Maar ook aan mensen bij werken bij de brandweer of de politie. Maar dan vergeten we heel veel andere mensen die minstens net zo hard werken én die dat applaus ook verdienen. Voor een grote groep van deze kanjers hebben wij een plekje in onze krant gereserveerd. Gewoon omdat ze dat verdienen wegens hun inzet, in ieders belang!

Bij zuster Els bent u in goede handen, foto aangeleverd.

Wij hebben diverse bedrijven gevraagd een leuke teamfoto aan te leveren van de kanjers uit hun bedrijf waar ze trots op zijn. Sommige bedrijven stuurden ons een foto met een hele grote groep personeel (uit het archief, dus lekker dicht op elkaar) en anderen maakten speciaal voor dit item een foto van een klein groepje. “Ja, met anderhalve meter er tussen passen er minder mensen op een foto! Maar deze kanjers staan representatief voor het hele team.”

Wees eens lief
Personeel in diverse supermarkten geven het volgende signaal af. “De supermarkt is geen gezinsuitje. Kom zoveel mogelijk alleen. Houdt afstand van andere klanten, maar ook van ons personeel.” Ook het RIVM vraagt mensen zich aan deze regel te houden. “Toch zien wij nog steeds mensen in groepjes komen. We vragen u voor uw én onze veiligheid om dit niet te doen!”

Samen delen
Hamsteren is niet nodig. Weliswaar zal een schap af en toe leeg zijn, maar de mensen van de distributiecentra en logistiek doen er alles aan om alle supermarkten dagelijks van nieuwe voorraad te voorzien. Als iedereen op een normale manier boodschappen doet, is er voor iedereen ruimschoots voldoende. De manager zegt: “En mocht iets eens op zijn, reageer uw frustratie dan niet af op ons personeel. Zij zijn momenteel dagelijks vele uren bezig voor alle buurtbewoners om de winkel zo goed als mogelijk gevuld te houden maar kunnen ook niet toveren. Graag een beetje respect voor onze kanjers!”

Groeten uit de vuilniswagen van Mark en Pieter, foto aangeleverd.

Huisvuil en grofvuil
Ook de medewerkers van HVC, de ophaaldienst van ons vuilnis gaan nog steeds door met hun werk. Maak het ze gemakkelijk! Zorg dat uw kliko-container op tijd aan de weg staat, zet ze netjes naast elkaar op de juiste afstand. Dan hoeft de medewerker niet elk container aan te raken. Zorg dat de container niet overvol is, dat de klep goed sluit. Zorg dat ‘besmet afval’ in een dichtgeknoopte zak in de kliko wordt aangeboden! “We willen heel graag alles blijven doen zoals u van ons gewend bent, maar dan moeten we wel zorgen dat wij niet ziek worden. U kunt daarbij helpen. Daarvoor onze dank.” De brengstations hebben het opeens razend druk, maar ook daar moet afstand gehouden worden. Het verzoek is dan ook op grofvuil tijdelijk op eigen terrein te bewaren en zo drukte op de brengstations te voorkomen.”

Heeft u een foto van uw bedrijf?

Het team of bent u zzp’er en werkt u ook door?

Mail deze naar: info@andijker.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen