maandag 22 april 2024
spot_img

Kappio opent peuterschool in Idenburgschool

Na de herfstvakantie opent Kappio de 14e peuterschool in West-Friesland. De Idenburgschool en Kinderopvang Kappio kijken uit naar deze samenwerking. Samenwerken aan de doorgaande leerlijn van kinderen onder één dak stond al een tijdje op onze ‘verlanglijst’ en krijgt nu vorm,” aldus Ina Montsma directrice van de Idenburgschool.

Peuterscholen hebben een belangrijke rol bij de ontwikkeling van peuters. Het is een ontmoetingsplek voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Terwijl peuters spelen en ontdekken, leren ze vaardigheden ter voorbereiding op de basisschool. Om die reden zijn de peuterscholen van Kappio gevestigd in scholen en is er een goede samenwerking met het onderwijs.

Start 25 oktober
Direct na de herfstvakantie is het zover. “Momenteel wordt er hard gewerkt het lokaal binnen de schoolmuren van de Idenburg helemaal in te richten voor de peuters, zodat er maandag 25 oktober gestart kan worden,” vertelt Nancy de Reus van Kappio. “Het lokaal ligt naast het speellokaal en dus vlakbij het klaslokaal van de kleuters van de Idenburgschool. Contact maken met de kleuters -of eigenlijk alle kinderen van de school- is dan ook gemakkelijk en gaat heel natuurlijk. Ook maken we samen gebruik van bijvoorbeeld de buitenruimte.“

Heel bewuste keuze
Nancy licht toe: “Kinderen leren veel op de peuterscholen van Kappio, maar dan wel spelenderwijs! Door de peuterschool binnen de muren van de basisschool te plaatsen, raken de jonge kinderen snel vertrouwd met het onderwijs, zo zijn zij beter voorbereid op de volgende stap. Voor Kappio is dit een hele bewuste keuze.” Ina vervolgt: “Wij zijn heel blij dat we de peuters in onze school mogen verwelkomen. Wij zien de meerwaarde van deze samenwerking. De plannen lagen er al langer, maar nu kwamen alle puzzelstukjes samen en inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang.”

Spelen staat centraal
De peuterscholen van Kappio bieden een rijke speel- en leeromgeving door een diversiteit aan speelhoeken. Samen spelen is leuk en leerzaam. Samen spelen met andere kinderen, individueel of samen met de pedagogisch medewerkers. Het spelmateriaal is gericht op het stimuleren en ondersteunen van de ontwikkeling van de peuter. Op de locaties van Kappio wordt gewerkt met een voorschools educatief (VVE) programma en alle kinderen nemen hieraan deel. Werken met een VVE-programma vraagt een actieve rol van de medewerkers. Zij worden daarom twee maal per jaar geschoold om met een VVE-programma te kunnen en mogen werken.

Nieuwsgierig geworden?
Meer informatie en voor aanmelding van uw peuter op de nieuwe locatie van Kappio vindt u op www.kappio.nl.

U kunt ons bereiken via e-mail info@kappio.nl of u kunt bellen met het servicebureau op nummer 0223-534 797. De gemeente Medemblik draagt bij aan de kosten voor de peuterschool. Meer vragen over bijvoorbeeld uw persoonlijke (financiële)situatie en kosten? Ook dan kunt u ons mailen of bellen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen