zaterdag 13 april 2024
spot_img

Karin Troost en Kaatje Stip bij de Vrouwen van Nu – Andijk West

De Vrouwen van Nu – Andijk West zijn weer gestart met een serie leuke en boeiende avonden in Cultura. Woensdag 17 januari kwam Karin Troost uit Enkhuizen vertellen over wat zij zoal doet en gedaan heeft. Zij is gek op handwerken en naaien en maakte een aantal prachtige jurken voor de wedstrijd Kunst om het lijf, en had een verhuurbedrijf met verkleedkisten voor kinderfeestjes. Zij kwam in contact met Jenny Tuytel en Marian Vlam die voor hun toneelstuk Tante Truus en Mammie Mies (over de verzetsheldinnen Truus Wijsmuller-Meijer en Mies Boissevain-van Lennep) een Nationale feestrok nodig hadden. Die kon Karin ook wel even maken.
Een rok van allerlei lapjes die een betekenis hebben voor de draagster er van, en sinds de eerste bevrijdingsdag werd gedragen.
Dit sprak Karin zo aan dat zij er ook eentje voor haarzelf en een goede vriendin heeft gemaakt. Op de rok van Karin ontdekken we foto’s. Ook van een heks en zo komen we op Sprookjes Wonderland waar zij jaren gewerkt heeft. Als huisheks Heks Hupsakee maar ook als naaister van alle kleding van kabouter tot aan de reus.

Maar Karin wilde toch nog iets anders. Ze was ook altijd al gek van poppenkast en poppenkastpoppen.
Ze stopte met haar baan, verkocht het atelier met de verkleedkisten en bezoekt nu als Kaatje Stip verzorgingshuizen, klassen, markten en festivals. Door middel van haar poppen komt ze in gesprek met de ander. En ook bij ons blijkt dit te werken. Binnenkort komt Karins tweede boek uit met een mooi poppenkast verhaal van Kaatje Stip. Een mol in duizendbloemenland. Met een knipvel zodat de kinderen het verhaal kunnen naspelen.
Wij hebben genoten van al haar creaties en verhalen!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen