dinsdag 28 mei 2024
spot_img

KBO bestaat 50 jaar: “Er komt geen end an!”

De Katholieke Bond voor Ouderen in Andijk zet zich al 50 jaar in voor de ouderen. Dit lustrum moet gevierd worden en dat gaat ook gebeuren. Op 16 september begint om 10.00 uur de mis in de kerk en hierna koffie, gebak en voor de liefhebbers een borrel in Sarto. Iedereen is welkom. Want ook na 50 jaar moet het KBO doorgaan. Maar dat kan alleen als mensen zich bewust zijn van het grote belang hiervan en nieuwe (bestuurs)leden zich aanmelden. Laten we de titel uit mond van de bestuursleden waar maken: “Er komt geen end an”, aldus voorzitter Gérard Schuitemaker, penningmeester Jan Commandeur, secretaris Luc Hoogland, Gré Rood, Leny Visser-Bom, Jaap de Vos en Vronie Breed.

Busreizen, boottochten, klaverjassen, jeu de boules en nog veel meer
Hoogtepunten van de afgelopen jaren worden door de bestuursleden met trots opgenoemd. “we gaan regelmatig met een volle bus naar Amsterdam en bezoeken we musea inclusief een lunch, eten bij het Sint Martinus of de boottochten zijn ook altijd een groot succes en zo kunnen we nog veel meer opnoemen”, wordt er verteld. Sinds de samenwerking met PCOB en de Zonnebloem kan er meer voor de ouderen georganiseerd worden. “De PCOB organiseert bijvoorbeeld de Wintermiddag met diner, via de Zonnebloem worden er busreizen en uitjes geregeld en met KBO Andijk is het ook nooit stilzitten. Klaverjassen, jeu de boules, een bingo of een spellenmiddag, en vergeet onze Kerstmiddag niet, er valt van alles te doen in Andijk”. Ook worden er lezingen gegeven over belangrijke zaken omtrent ouderen. Er is bijvoorbeeld een lezing geweest over voltooid leven, over eenzaamheid en binnenkort wordt er een lezing gegeven over armoede onder de ouderen. Deze lezingen zijn onder andere bedoeld om meer bewustwording te creëren voor iedereen en daarom zijn de lezingen voor iedereen toegankelijk. Tot slot zeker het benoemen waard is dat KBO-PCOB een eigen datingsite heeft. “Daten is misschien een groot woord maar er zijn al wel meerdere vriendschappen uit ontstaan en dat is toch hartstikke leuk”!

Nieuwe leden gezocht
KBO Andijk is op zoek naar nieuwe bestuursleden van jong tot oud en staat open voor nieuwe ideeën. Er wordt gelachen en onderling tegen elkaar gezegd dat nieuwe leden wel wat jonger en vitaler mogen zijn. Qua humor is er in het bestuur in ieder geval geen gebrek en een ieder die zich in wil zetten voor de oudere medemens is van harte welkom om contact op te nemen met KBO Andijk. “We hebben een leuk bestuur. We zijn het vaak eens, maar we hoeven het niet altijd eens te zijn met elkaar en dat maakt het vergaderen en werken ook interessant”. Namens de KBO-PCOB wordt er ook een magazine uitgegeven die alle leden 10 keer per jaar thuis ontvangen. “Dit is een magazine vol informatie over wat er landelijk allemaal gaande is en de KBO-Noord-Holland heeft hierin zijn eigen katern over wat er bestuurlijk gebeurt en wordt georganiseerd”.

Zo lang mogelijk genieten
Het bestuur organiseert niet alleen van alles op locatie maar bezoekt de ouderen ook aan huis. “We bezoeken eenzame ouderen aan huis, maar we weten ook dat (alleenstaande) ouderen niet perse eenzaam hoeven te zijn. Hoe leuk is het dan om erop uit te gaan en leuke dingen met elkaar te doen en daar doen wij hard ons best voor. Neem de ouderen mee over de drempel en/of uit zijn of haar comfortzone en blijf zo lang mogelijk genieten van leuke dingen die het leven nog te bieden heeft”.

Voor meer informatie kijkt u op: www.kbootje.punt.nl, telefoonnummer Secretariaat 592374 of bezoek KBO Andijk tijdens de viering van het 50-jarig bestaan op 16 september in de kerk en/of in Sarto.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen