maandag 24 juni 2024
spot_img

Kees de Jong clubkampioen

Zaterdag 18 maart heeft kolfclub Onder Ons gestreden om het clubkampioenschap 2023. Er hebben 24 leden meegespeeld. We startten met de vooronde. Hierin bleek Kees al de meeste punten te hebben verzameld. (107 punten).

Hierna was het tijd voor de algemene ledenvergadering. Hier kwam o.a. een bestuurswisseling langs en de toetreding van 4 nieuwe leden. Het bestuur prijst zich zeer gelukkig met deze ledenaanwas; zo blijft ons ledenbestand gewaarborgd en is de toekomst van onze vereniging verzekerd.

Een hoogtepunt in de vergadering was de benoeming van Dirk Spijker tot erelid van onze vereniging. Het voorstel hiertoe werd met luid applaus vanuit de vergadering onderstreept. Ook de Kolfbond liet zich niet onbetuigd. Bij monde van Bondsbestuurslid Han van Beek werden de vele verdiensten van Dirk benoemd, gevolgd door het opspelden van de Gouden Bondsspeld.

Na de vergadering was het hoog tijd voor het warm en koud buffet. We hebben genoten van een voortreffelijke maaltijd, uitstekend verzorgd door onze baanhouders Peter en Mirjam en hun medewerkers.

Restte ons nog de finale van het clubkampioenschap. De negen beste spelers uit de voorronde mochten hiervoor in de baan. Uiteindelijk werd het nog een spannende strijd, waarbij pas in de allerlaatste klap duidelijk werd wie zich clubkampioen 2023 mocht noemen. Kees wist met een 11 z’n zege veilig te stellen en eindigde met 158 punten bovenaan.

Zeer goede tweede werd Joop Sijmons met 152 punten. De derde plaats was na een barrage voor Dirk Spijker.

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde kolfdag met een terechte winnaar en vanaf nu een erelid in de gelederen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen