maandag 20 mei 2024
spot_img

Kees van Stek een echte ondernemer

Vanaf vorig jaar is Dekker Tweewielers gevestigd aan de Torenstraat in Enkhuizen. Het pand, met een opvallende showroom en een reparatie-afdeling met een totale oppervlakte van 650 m2 heeft een uitnodigende uitstraling. In het kantoor heb ik een ontmoeting met de eigenaar, Kees van Stek over alles waarmee hij bezig is.

Kees, geboren en getogen in Enkhuizen, is als 16-jarige als een zaterdaghulp in een rijwielzaak aan het Koperwiekplein begonnen. Hij had daar aardigheid in en er werd wat verdiend. Hij zag de mogelijkheid om volledig in de rijwielzaak -van Niek Smit- aan de Zesstedenweg in Grootebroek te gaan werken. In die vijftien jaar, dat door hem vooral reparatiewerk werd uitgevoerd, heeft hij veel geleerd. “Maar ik voelde dat ik iets anders wilde,” vertelt Kees. Daarmee heeft hij de eerste stap, als ondernemer gezet.

Vis speciaalzaak
Die handel trok hem aan en voor hem is het een enorme leerschool geweest. Maar na zeven jaar vond hij het wel goed zo. “Zo’n zaak vraagt enorm veel tijd, je bent eigenlijk altijd bezig en maakt veel lange dagen.” Kees verder: “Ik ga de zaak verkopen en dan mooi een jaartje niets doen.”

Rijwielzaken
Twee maanden later wist hij dat Dekker Tweewielers te koop kwam en eind 2009 heeft hij de zaak aan het einde van de Westerstraat overgenomen. Daarmee vond hij ook, dat hij zijn doel had bereikt: een fietsenzaak voor hemzelf. Vier jaar terug, vernam hij dat Molenaar Tweewielers in Hoogkarspel te koop kwam. “Peter Molenaar wilde het wat rustig aan doen.” Door Kees werd het bedrijf overgenomen met de wetenschap, dat het een mooi en goed lopend bedrijf is. Toen Aldi van de Torenstraat ging verhuizen, vond hij het een goed moment om met Dekker Tweewielers daar heen te verhuizen. Na de verbouwing van het pand, heeft hij veel meer mogelijkheden gekregen met Dekker Tweewielers. Daarnaast heeft hij nu een tweetal webshops, die hij volledig onderhoudt. “Wat weer nieuwe mogelijkheden biedt.”

Vuurwerkverkoop
Kees, een ondernemer die altijd op zoek is naar nieuwe kansen, was al een tijdje in gesprek met Ari Hoek over het vuurwerkpand aan de Industrieweg in Grootebroek. Ari wilde het vuurwerk afstoten. Kees is nu eigenaar geworden van het pand met de daarbij behorende faciliteiten. De vuurwerkverkoop wordt nu door hem, vanuit een drietal panden georganiseerd. Vanuit Dekker Tweewielers aan de Torenstraat in Enkhuizen, Molenaar Tweewielers aan de Nieuweweg in Hoogkarspel en vanuit het pand, Industrieweg 18b in Grootebroek. Het boekwerk, met alle vuurwerkmogelijkheden zal in de eerste week van december, huis aan huis in Oostelijk West-Friesland worden bezorgd. De verkoop van het vuurwerk zal zijn op: 28 en 29 december van 8.00 tot 20.00 uur en 31 december van 8.00 tot 17.00 uur. Het vuurwerk is nu dus ook een onderdeel van zijn bedrijfsvoering.
Het gesprek met Kees is er één waaraan ik veel plezier heb beleefd.
Piet Reus

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen