maandag 27 mei 2024
spot_img

Kermis Andijk barst komend weekend weer los

Kermis Andijk, al jaren één van de gezelligste evenementen in het dorp, staat op het punt om los te barsten. De kermis vult van 13 tot en met 15 oktober weer het terrein op Klamptweid bij Sporthal De Klamp. Andijkers, maar ook mensen uit wijde omgeving, kijken uit naar het jaarlijkse vertier. Dat is ook niet vreemd, want de kermis heeft voor elk wat wils. Voor de kleinsten is er een draaimolen en voor de meer dappere zielen staat er een zweefmolen. Andere attracties op het terrein zijn onder andere botsauto’s, een schiettent en gokautomaten.

Elke dag een kermisfeestje
Bezoekers aan de kermis kunnen elke dag op het kermisterrein terecht, van 14.00 tot 24.00 uur. Niet alleen voor zwieren, zwaaien, botsen en prijzen winnen. Maar ook voor gezellig samen een drankje en een hapje doen. Niets nostalgischer natuurlijk dan een rondje over de kermis met een oliebol of een suikerspin in de hand. Kermis is sowieso een onweerstaanbare combinatie van oud vertrouwd en adrenaline.


Familie Vonck op archieffoto de Andijker

Mooie ontmoetingen
Niet alleen de kermisactiviteiten zijn een trekpleister; de kermis is ook een ideale gelegenheid voor familie of vrienden om samen op pad te gaan. Soms gaat het om vriendengroepen of kennissen die gezamenlijk de kermis opzoeken. Maar het komt ook vaak genoeg voor dat mensen elkaar tijdens de kermis ontmoeten en een leuke klik hebben.

Vriendengroep Andijker Schoutsland
Een mooi voorbeeld daarvan is een vriendengroep uit Andijk, wonend op Schoutsland. Het zestal slaat ook dit jaar de kermis niet over. Op de foto v.l.n.r. zijn dat Patrick van Lubek, Wendy de Boer, Yvonne en Dennis Beerling en Michael en Yessica Claassen. Dit zestal kwam bijeen dankzij de kermis en maakt er sindsdien een gewoonte van om samen op stap te gaan.
(vervolg op pagina 3)
(vervolg van de voorpagina)

Deze gezellige traditie ontstond toen Michael en Yessica in 2019 vanuit Zwaag terecht kwamen aan de Schoutsland in Andijk. “Bij een nieuwe omgeving horen nieuwe mensen en activiteiten” weet Michael. De Andijker kermis mocht natuurlijk niet worden overgeslagen. Voor de kinderen van het echtpaar geen straf. “Voor de kinderen is het super leuk, de kermis bijna in de achtertuin”, meent Michael: ”Het is misschien cliché, maar als de kinderen het naar de zin hebben dan geldt dat ook voor de ouders”.

Ons kent ons
Kermis 2021 kwam het zestal definitief samen als kermisgangers. Voor Michael was dat ook het jaar dat hij een eigen zaak begon (Andijk Auto Techniek – red.). Nog maar net open ontvang je mensen die je niet kent en waarvan je al helemaal niet weet waar ze wonen. “Eén van mijn eerste klanten was Dennis Beerling. Dat bleek nota bene mijn achterbuurman te zijn”, vertelt Michael. Uiteindelijk bleek ik ook de zwager van Dennis te kennen. Dat is mijn oud-collega. Op de kermis zelf werd het zestal gecompleteerd na een ontmoeting met Patrick en Wendy, ook achterburen.

Dat jaar was ook het jaar waarin ‘na Corona’ weer voorzichtig een feestje mocht worden gebouwd. En nu in 2023 weer een nieuwe editie die volgens de Andijker garagehouder veel gezelligheid met zich meebrengt voor jong en oud. “Volgens mij verbroedert het de inwoners van Andijk”, meent Michael. Namens het zestal brengt hij daarom graag een uitnodiging over: “Tot op de kermis van Andijk!”

Plezier met korting
In deze dure tijden is korting extra fijn. In deze Andijker zijn daarom weer volop kortingsbonnen te vinden. Vergeet niet om de krant goed door te spitten voor een voordeliger dagje uit.

Laat je fotograferen
Op de kermis loopt de fotograaf van de Andijker rond om bezoekers op de gevoelige plaat vast te leggen. Dus spreek hem aan en laat je samen met vrienden, familie of mensen die je net hebt ontmoet op de foto zetten. Wie weet zie je jezelf terug in de Andijker.

Stuur ons je mooiste foto’s
Heb je zelf na de kermis mooie foto’s? Selfies of groepsfoto’s? Stuur ze naar de Andijker en wie weet zie je je foto terug in één van de volgende Andijkers.

Foto’s mogen op de mail naar info@andijker.nl onder vermelding van Kermis 2023. Wacht niet te lang met opsturen!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen