maandag 20 mei 2024
spot_img

Kermis dat is zwieren en zwaaien!

Kermis vieren, dat doe je gezellig met elkaar. Wat hebben we dat gemist, maar dit jaar staan ze er weer. De kramen met lekkere hapjes zoals suikerspinnen en kaneelstokken, de attracties waarin we kunnen botsen of proberen die ene mooie beer ‘te grijpen’.

Inmiddels alweer meer dan 10 jaar staat daar op de kermis Andijk ook de zweefmolen van Michel Koolhaas en zijn gezin. “Andijk is een leuke kermis om te staan. Hij is een kermis in bloei, elk jaar wordt het leuker!” aldus Michel.

Met het gezin
Tijdens Kermis Andijk zie je veel gezinnen lopen, vaak met meerdere generaties. Opa en oma, vaders en moeders met zoons en dochters en de kleinkinderen. Soms zijn er zelfs al achterkleinkinderen die mee gaan. De één komt vooral sfeer proeven en lichtjes kijken, de ander kan niet wachten om rond te zwieren. “Daarvoor zijn jong en oud bij ons aan het goede adres. De rit in de zweef geeft een heerlijk gevoel, je vliegt een stukje door de lucht, draait rond en komt weer veilig terug naar de grond! Kies je plek in het zelfde bakje of ga tegenover elkaar zitten. Zodra de bel klinkt en de attractie in beweging komt, ga je op avontuur en zweeft de lucht in. Het maakt niet uit hoe vaak je het doet, het blijft genieten!”

Met ons gezin
Michel staat er niet alleen voor. Met zijn vrouw en de drie kinderen (en een vierde opkomst) dragen ze allemaal een steentje bij. “We wonen in Den Helder en de kinderen (22-18 en 14) hebben daar natuurlijk hun school, maar zodra ze kunnen helpen zijn ze van de partij. Naast de zweefmolen hebben we ook nog een oliebollenkraam waarmee we rondreizen. Niemand hoeft zich te vervelen. Het is heerlijk werk, wij hebben altijd vrolijke, enthousiaste en blije mensen om ons heen!”

Raar jaar
Met Corona en alles wat opeens werd stilgelegd was het –ook voor Michel en zijn familie- een raar jaar. “Alles rondom de Zweef lag stil, gelukkig waren we met de oliebollenkraam nog wel op veel plaatsen welkom en daarnaast heb ik meer dan een jaar gewerkt in de zonnepanelen business. Je moet er alles aan doen om het hoofd boven water te houden en dat is ons gelukt.

Maar we zijn vooral heel erg blij dat we nu weer mogen doen waar we het meest van genieten: kermis vieren!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen